Nismo bili pridni omejitve prehajanja med rdecimi regijami pouk na daljavo prepoved zbiranja obvezne maske na prostem 1 Nismo bili pridni omejitve prehajanja med rdecimi regijami pouk na daljavo prepoved zbiranja obvezne maske na prostem 1

Obvezne maske na prostem, omejitve prehajanja med rdečimi regijami, pouk na daljavo, prepoved zbiranja nad 10 oseb

Nov dan, novi ukrepi vlade. Tokrat se je vlada odločila, da nas bo kaznovala, ker nismo bili pridni – od petka naprej nas čakajo omejitve prehajanja med rdečimi regijami, pouk na daljavo od petega razreda osnovnih šol naprej in v srednjih šolah, prepoved zbiranja nad 10 oseb, obvezne maske na prostem, omejitev športa … To so ukrepi, ki jih je sprejela vlada, ker se šest mesecev ni imela časa ukvarjati s problemom Covid-19 in se je raje ukvarjala z menjavami na položajih, vsakodnevnimi grožnjami ljudstvu in shizofreno komunikacijo.

Da je vrag odnesel šalo je sedaj verjetno že vsem jasno. To, da v oddajo Odmevi včeraj ni prišel noben od ministrov, ki bi razložil nove ukrepe, pa je dovolj povedno samo po sebi. Očitno smo jim državljani precej odveč v tej državi in sedaj izkoriščajo novo priložnost, da nas kaznujejo in pokažejo, da v Sloveniji ni več demokracije.

Kaj nas torej čaka od petka naprej?

 • od ponedeljka bo pouk v osnovnih šolah od 5. razreda dalje in v srednjih šolah potekal na daljavo, čeprav so šole dobile obvestilo, da bo to veljalo od 6. razreda dalje. Nepomembno je, če nekateri učenci nimajo doma urejenega dostopa do interneta in računalnika in bodo zopet po Sloveniji prostovoljci zbirali računalnike in jim omogočili šolanje na daljavo
 • v rdečih regijah bo začela veljati začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb, omejili bodo nekatere storitvene dejavnosti, omejili bodo športne dejavnosti
 • od petka naprej bodo omejili gibanja med regijami, ki so obarvane rdeče
 • za regije, ki so obarvane rdeče bo uvedeno obvezno nošenje mask na prostem
 • v regijah v rdečem bodo zapirali gostilne, prav tako fitnese, medtem ko bo v kozmetičnih in frizerskih salonih dovoljena le ena oseba
 • opustile se bodo vse nenujne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti

Ampak … Dovoljene bodo prireditve z do 500 obiskovalci, ki že imajo pozitivno mnenje NIJZ-ja – kar pomeni, da to velja za cerkve po Sloveniji, kajne? Oni imajo že dovoljenje NIJZja za te prireditve in torej njih država ne bo kaznovala kot bo kaznovala ostale Slovence.

Takle mamo. Ko se bo spraševal zakaj sem bil vsak teden ob petkih v Ljubljani na protestih. Zaradi nesposobne vlade, ki se ni imela časa ukvarjati s Covid-19, ker je morala uničiti državo in zamenjati vse njim nenaklonjene kadre. Kljub temu, da sem upošteval predpise in nisem kršil predpisov me sedaj čaka nova “karantena”, ker tem ukrepom, ki jih sprejema vlada ne moremo reči nič drugače.

Upam, da so razni Potrči, Wernerji, Ribičeve srečni sedaj, ko so pomagali k temu, da se bo zopet ustavilo življenje v Sloveniji in da bodo podjetja, ki jim je uspelo preživeti 1. val Covid-19, sedaj dokončno šla rakom žvižgati.

Ne, nisem srečen in nisem zadovoljen. Jeza in bes na nesposobnost vlade, ki krivdo prelaga na državljane sta velika. In upam da se sedaj marsikdo zaveda kaj se zgodi, če dobi oblast v roke oseba, ki se ne ukvarja s situacijo, ki se sedaj dogaja v Sloveniji, ampak se raje ukvarja s popolno destrukcijo države.

Nismo bili pridni omejitve prehajanja med rdecimi regijami pouk na daljavo prepoved zbiranja obvezne maske na prostem 1
Nismo bili pridni omejitve prehajanja med rdecimi regijami pouk na daljavo prepoved zbiranja obvezne maske na prostem 1
 1. Roni: Potrči, Wernerji, Ribičeve niso prav nič krivi. V vsakem primeru bi se vlada tako odločila. Da je bilo po 100 več okuženih na dan. Na tem so načrtno delal.

  1. ni povsem tako :) sicer ne bomo izvedeli koliko vec okuzenih je zaradi taksnih ljudi, ampak ja, zagotovo taksna propaganda prinese nekaj novih primerov

 2. Izmed vseh ukrepov bo največji izziv šolanje na daljavo, tako za starše in učitelje, še posebej pa za otroke. Mnogo lažje je razumeti snov, če poslušaš razlago učitelja, kot pa če si teorijo le prebereš iz učbenika. Otroci lahko vprašajo učitelja, če česar ne razumejo in dobijo dodatno razlago, samo z učbenikom je mnogo težje.
  Če bo komu v pomoč interaktivne vaje za matematiko
  https://kveez.com/si/interaktivne-vaje/

 3. Maske na prostem. Kaj to točno pomeni? Če peljem psa na sprehod, kjer navadno srečam morda par ljudi, moram imeti masko ali ne? Če grem po cesti, kjer ni nikogar, moram imeti masko? Mislim, oblak aerosolov se obdrži v zraku, ja seveda lebdi in čaka mimoidočega.

Komentarji so zaprti.