Aloj Kovsca Aloj Kovsca

Alojz Kovšca brez zaščitne maske in distance v Porabju / pravila ne veljajo za vse, kajne?

Predsednik državnega sveta Alojz Kovšca je bil z ekipo 16. oktobra na obisku v Porabju. Na spletu so se pojavile fotografije delegacije brez zaščitnih mask in brez distance. Nič novega, kajne? Res je, če ne bi taisti Kovšca na tviterju pozival: Zavod za zdravstveno zavarovanje Republike Slovenije bi moral uvesti regresne zahtevke proti vsem tistim, ki so z namernim ravnanjem v nasprotju z javno objavljenimi navodili NIJZ in oblasti povzročili okužbo sebe ali drugih oseb s Covid-19. Krivci plačati stroške zdravljenja!

Gre za tale tvit, ki ga je Kovšca objavil dva dneva po obisku Porabja in kjer se je postavil v vlogo “razsodnika” glede teh, ki ne upoštevajo ukrepov.

Seveda so v Državnem zboru našli razlog zakaj so bili brez zaščitnih mask v Porabju: Nastale fotografije v Hiši jabolk, na katerih udeleženci ne nosijo zaščitnih mask, so bile posnete zaradi avtentičnosti predstavitev dejavnosti sortirnice sadja in izobraževanj za lokalne kmete zgolj za spominski album, ne za objavo. Žal je pri tem prišlo do neljube napake s strani uradnega fotografa Državnega sveta Milana Skledarja in njegove STV, ki jih je pomotoma in brez soglasja Državnega sveta objavil na družbenih omrežjih.

Zanimivo, kajne? Fotografije se ne bi smele pojaviti na družbenih omrežjih – kajti, potem je vse ok, kajne?

Kljub temu, da so poskusili anulirati škodo s podatkom, da naj maske na Madžarskem niso obvezne, pa temu ni povsem tako. V Sloveniji nas prepričujejo, da maske nosimo, da zaščitimo druge in Alojz Kovšca je prišel iz rdeče regije, bi bil lahko tako uvideven in bi dal masko na obraz in zaščitil druge. Ampak očitno zanj veljajo drugačna pravila!

Aloj Kovsca
Aloj Kovsca