wolt dostava wolt dostava

Dostava hrane ne spada med nujne storitve / Wolt sprejema naročila do 20. ure, ker potem je Hojsa Legalis

Vlada se je ob tem, ko je uvedla policijsko uro (aka Hojsa Legalis aka Hojsova ura) odločila tudi, da dostava hrane ne spada med nujne storitve. Da, prav ste prebrali. Posledično se je Wolt odločil, da sprejema naročila do 20. ure.

Zakaj se zgražam? Priznam, mene je Wolt razvadil. Velikokrat jem hrano, ki mi jo dostavijo, ker nimam časa iti na kosilo ali pa ker se mi preprosto ne da. Prihranim čas in lahko izbiram zelo različno hrano, ki jo ponujajo.

Ampak za vlado dostava hrane ne spada med nujne storitve, posledično to pomeni, da če bom v pisarni po 20. uri in bom postal lačen – si ne bom mogel niti naročiti obroka in jesti, ampak bom o tem moral razmišljati vnaprej. Resnično me zanima na čem bazira ta njihova odločitev, predvsem pa me zanima kdo je bil tak veleum, da je zahteval to.

Glede na to, da Wolt dostavlja tudi ljudem, ki so dežurni v službah (gasilci, policisti, zdravstveno osebje), mi je ta ukrep popolnoma nesmiseln, predvsem pa ne razumem zakaj ne bi vsaj tako reševali restavracij in lokalov, ki morajo sedaj biti zaprti, ampak bi si lahko na tak način vseeno reševali svojo “kožo” in poskrbeli, da bi bil izpad prometa malce manjši. Ampak, če vlada ne vidi dlje kot do konice nosu, potem je to za njih povsem sprejemljivo.

Hojsa Legalis sicer ima nekaj izjem, ampak očitn hrana ni med njimi …

wolt dostava
wolt dostava
  1. tega tudi jaz ne razumem, verjetno razmišlja tako, da bodo tisti, ki žurajo po lovskih kočah, morali po novem žurat do jutra in bodo vsaj lačni, in morda drugič ne bodo šli :)

  2. Wolt je zadeva uvozena s Finske in svoje dostavljalce gladko nateguje. Zato jaz podpiram ehrana.si ki je slovenska.

    1. tisti, ki delajo za wolt so zadovoljni. placano dobijo bolj kot pri e-hrani ..

  3. Tole je pa za lase privlečen odgovor, vem iz prve roke… Ampak kaj pričakovati od plačanega bloga, ki promovira kode za popuste.

    1. hahaha. kako butast moras biti, da ne znas preveriti datuma – kdaj je bilo to objavljeno in kdaj je vlada spremenila odlok o tem in dovolila woltu delati tudi zvecer … ja, zaradi tegale bloga se je tudi to zgodilo … ko bos naslednjic pameten, dej najprej preveri, da se ne bos smesil …

      a to boli, ce si tolk butast?

Komentarji so zaprti.