Včeraj zvečer je Janez Janša tvitnil, da je število okuženih že preseglo številko 1.100. Po podatkih naj bi bila danes številka preko 1.500. Seveda k tvitu ni pozabil dodati – Streznite se. Kajti lažje je s prstom kazati na druge, kot pa priznati, da jih je 2. val Covid-19 presenetil in ujel povsem nepripravljene.

To, da takšna komunikacija ni primerna, niti vzpodbuna je vsakomur jasno. Razen tistim, ki so na ablasti in verjamejo, da bodo z retoriko zastraševanja ustvarili razmere, ko bomo ljudje postali ponižni in bomo verjeli, da nas bo pred “sovragom” rešil edino Janez Janša.

To, da premier tvita neuradne podatke je precej zaskrbljujoče, saj s tem dejansko priliva olje na ogenj vsem zanikovalcem Covid-19, saj jim daje možnost, da dvomijo v to in da zapišejo, da so številke izmišljene.

Še bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da se vlada ni znala, niti se ni pripravila na 2. val in da smo sedaj za vse krivi državljani. Ko ne poslušaš stroke (epidemiologov) ampak se odločaš politično in ko ne poslušaš stroke (komuniciranje) in uporabljaš vojaško in zastrašujočo retoriko, potem ne smeš biti presenečen, če te ljudje ne spoštujejo in ne verjamejo tvojim beseda. In to se dogaja v Sloveniji.

To, da pokažeš s prstom, ko te dobijo v prstom v marmeladi na nekoga drugega pa je pokvarjeno in prikaže dejansko modus operandi te ablasti, ki je očitno verjela, da 2. vala Covid-19 ne bo in si je vse skupaj vzela na “izi”. Sedaj, ko ji “kuzla skače v rit”, pa smo seveda za vse krivi državljani in vsak dan bo palica večja in več žuganja bo s strani nekompetentnega govornika Jelka Kacina.

Mogoče pa bi morala trenutna oblast razmišljati o tem, da odstopi in da naj prepusti situacijo v katero nas je pripeljala in za katero nima rešitve – edino več represije bo namenila državljanom, prepusti tistim, ki se ne bodo obnašali oholo in gizdalinsko.

janez jansa twitter
janez jansa twitter