Včeraj zvečer je Janez Janša tvitnil, da je število okuženih že preseglo številko 1.100. Po podatkih naj bi bila danes številka preko 1.500. Seveda k tvitu ni pozabil dodati – Streznite se. Kajti lažje je s prstom kazati na druge, kot pa priznati, da jih je 2. val Covid-19 presenetil in ujel povsem nepripravljene.

To, da takšna komunikacija ni primerna, niti vzpodbuna je vsakomur jasno. Razen tistim, ki so na ablasti in verjamejo, da bodo z retoriko zastraševanja ustvarili razmere, ko bomo ljudje postali ponižni in bomo verjeli, da nas bo pred “sovragom” rešil edino Janez Janša.

To, da premier tvita neuradne podatke je precej zaskrbljujoče, saj s tem dejansko priliva olje na ogenj vsem zanikovalcem Covid-19, saj jim daje možnost, da dvomijo v to in da zapišejo, da so številke izmišljene.

Še bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da se vlada ni znala, niti se ni pripravila na 2. val in da smo sedaj za vse krivi državljani. Ko ne poslušaš stroke (epidemiologov) ampak se odločaš politično in ko ne poslušaš stroke (komuniciranje) in uporabljaš vojaško in zastrašujočo retoriko, potem ne smeš biti presenečen, če te ljudje ne spoštujejo in ne verjamejo tvojim beseda. In to se dogaja v Sloveniji.

To, da pokažeš s prstom, ko te dobijo v prstom v marmeladi na nekoga drugega pa je pokvarjeno in prikaže dejansko modus operandi te ablasti, ki je očitno verjela, da 2. vala Covid-19 ne bo in si je vse skupaj vzela na “izi”. Sedaj, ko ji “kuzla skače v rit”, pa smo seveda za vse krivi državljani in vsak dan bo palica večja in več žuganja bo s strani nekompetentnega govornika Jelka Kacina.

Mogoče pa bi morala trenutna oblast razmišljati o tem, da odstopi in da naj prepusti situacijo v katero nas je pripeljala in za katero nima rešitve – edino več represije bo namenila državljanom, prepusti tistim, ki se ne bodo obnašali oholo in gizdalinsko.

janez jansa twitter

janez jansa twitter

 

5 Responses to Janez Janša s prstom kaže na narod in nas poziva, da naj se streznimo / preko 1.500 okuženih včeraj

 1. Anonimno pravi:

  Saj ni normalen

 2. Eva K pravi:

  Kdo naj bi se streznil?

  • Tone Britovšek pravi:

   ja res “pametno” razmišljanje spoštovana Eva K in ostali anonimneži, kdo neki – državljani Slovenije, tistih par butalcev (manj kot 5%), ki jim je vese eno in ki veselo raznašajo virus dalje, žal precej ljudi umre zaradi takšnih veliko prej kot bi sicer.

   • Milan Korbar pravi:

    Tone Britovšek, pa si čisto res prepričan, da je za vse gorje krivih tsistih nesrečnih 5 % “butalcev”? Koliko jih poznaš, ki so prinesli okužbo in so v tvoji skupini 5%. Res moraš biti počen, da za nedomišljeno vodenje borbe proti virusu krivi tam neke anonimuse, medtem, ko ti tisti, ki so te v to prepričali, neprestano vsiljujejo nove in nove nelogične in nesmotrne ukrepe, ki so zgolj skupinsko kaznovanje. Rešujejo pa nič, le narod vse bolj in bolj razdvajajo!
    Halo, zbudi se in naredi nekaj zase, če ni že prepozno.

 3. Srečko pravi:

  Totalno nesposoben zombi ki mora z svojo nesposobno ekipo takoj odstopit

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.