Policija protesti 3 Policija protesti 3

Krek brez maske na Petrol, minister Koritnik v kozmetičnem salonu, minister Logar Covid-19 pozitiven, Janša podpira Trumpa, zdravstveni inšpektor ne zna šteti do 5

Včerajšnji dan je bil zanimiv. Najprej je v javnosti zakrožila informacija, da Milan Krek (šef NIJZja) na Petrolu toči gorivo brez zaščitne maske in da tudi vstopa v prostore bencinskega servisa brez maske. Sledile so fotografije ministra Koritnika, ki si je privoščil lepotičenje v kozmetičnem salonu, čeprav je bil pred tem na odvzemu testa in bi se moral samo izolirati. Sledila je informacija, da je minister Logar Covid-19 pozitiven in da so zaradi njega šli ministri baltskih držav v samoizolacijo. Za piko na i pa je Janez Janša tvitnil podporo Trumpu, nad katero se zgraža pol Evrope.

K temu lahko dodam še, da zdravstveni inšpektor ne zna šteti do 5 in želi oglobiti 5 državljanov, ki so prišli pred vlado in tam prebrali ljudski odlok – ker mu je bilo očitno naročeno, da jih mora kaznovati. Tudi razlaga, da 5 ni enako 6 mu ni prišla do živega. Da tega, da je bila Ljubljana polna policije, ker so pričakovali proteste, ki so bili odpovedani, niti ne omenjam. Prav smešno jih je bilo gledati kako so tavali sem ter tja in niso vedeli kaj naj s seboj.

Ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Tako nekako bi lahko opisal včerajšnji dan za oblast v Sloveniji. Toliko zanimivih informacij povezanih s Covid-19, da se v nekem trenutku vprašaš, če ne gre mogoče za res slabo šalo. Ampak ne, ne gre za slabo šalo, gre pa za zelo slabo vlado, ki se ne zna držati niti lastnih priporočil.

Seveda je bilo pričakovano, da bo krivda letela na vse druge. Milan Krek je izjavil, da ga delavci na Petrolu niso opozorili na to, da mora nositi masko?? Boštjan Koritnik je iz rokava potegnil informacijo, da mu zdravnik ni povedal, da mora iti v samoizolacijo dokler ne dobi izvidov testiranja.

In nad tvitom Janeza Janše, ki meče zelo slabo luč na Slovenijo, so se zgražali številni politiki in mediji v Evropi in svetu. Še več, celo Bidnov svetovalec za zunanjo politiko si je vzel čas, da je tvitnil odgovor Janezu Janši, ki vsekakor ni bil poln navdušenja. No, Janez ja ta svoj tvit “pinnal”, da je vsem na očeh.

Še enkrat se je včeraj pokazalo, da imamo v Slovenijo oblast, ki ima zase povsem drugačna pravila kot jih postavlja državljanom. Pričakujem, da bosta tako Krek kot Koritnik dobila kazen, kot jo dobijo ljudje, ki jih zvečer ustavijo policisti in so brez maske, ali pa kršijo odloke, ki jih je predpisala taista vlada.

Sicer pa, Janez nas je pred par dnevi opomnil, da naj se streznimo – mogoče pa je čas, da se ablastniki streznijo, predvsem pa, da se zamislijo nad dejstvom, da ne morejo vzpostaviti reda med svojimi ljudmi, kako ga bodo šele med državljani Slovenije, ki jim gre to žuganje s palico, ki traja že več kot pol leta, prav pošteno na kurec …

Policija protesti 3
Policija protesti 3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja