Vrag je odnešel šalo. Ko je pred dvema dnevoma Janez Janša objavil tvit v podporo Trumpu v katerem je omenil, da bo Joe Biden eden izmed najšibkejših predsednikov v zgodovini, nisem pričakoval, da se bo ta zgodba nadaljevala in da se nam bo cel svet smejal, ker nas je Janez Janša osramotil.

Razumem. Več je mrtvih zaradi Covid-19 v Sloveniji, ker vlada ni bila sposobna v šestih mesecih pripraviti države na te razmere, več bo takšnih tvitov, ki bodo požela ogromno zgražanj. Ampak do sedaj sem bil prepričan, da bo Janez Janša zgolj in samo v Sloveniji počel tole. Ampak se je očitno odločil, da bo šel preko meja Slovenije in bo pokazal kako se demokraciji streže “po njegovo”.

Vse se je začelo s tvitom, kjer Janez izkazuje naklonjenost Trumpu in kjer dokazuje, da o politiki ravno nima veliko pojma. Ampak to je njegov problem. Verjetno si je Janez želel, da bi Donald Trump retvital njegov tvit in bi posledično bil lahko ponosen na svoj “uspeh”.

Mike Carpenter se je odzval na tvit Janeza in v slovenskem jeziku zapisal – Sramota. Naj omenim kdo je Mike Carpenter – Former DASD for Russia/Balkans/Eurasia @DeptofDefense

Jaz sem bil prepričan, da se bo to na tem mestu končalo in da bo šlo vse skupaj hitro v pozabo. Pa vendar se je Janez odločil, da z njim ne bo nihče zobal češenj in da bo sporočil celemu svetu, da je on žrtev. Spisal je celo serijo tvitov, ki jih je namenil Mikeu Carpenterju, vendar se je Janez zmotil in naslovil tvite na napačno osebo.

Poleg tega pa je vredno pogledati tudi njegove napake v teh par znakih, ki jih je napisal. In ni jih malo:

  • @mikecarpenter ni enako @mikercarpenter
  • blutantly? mogoče je bilo mišljeno blatantly
  • slovenia friends? a ni Slovenian friends
  • newer? a ni never
  • ad 2021?
Janez Jansa Biden
Janez Jansa Biden

Ja, to je premier Slovenije, ki ima očitno težave z jezikom in nas posledično sramoti pred tujo javnostjo. Seveda je Janez pokazal svojo pravo naravo – in še preden mu je Mike Carpenter uspel odgovoriti, ga je Janez Janša blokiral! Da, prav ste prebrali – kot razžaljen otrok je blokiral Mikea Carpenterja!

No, Mike je Janezu posvetil še en tvit …

Tole bo zanimivo spremljati, še posebej v primeru, da Donald Trump izgubi predsedniški stolček in ga zasede Joe Biden. Očitno bo Janez zopet na napačno strani zgodovine in to, da v tvitih omenja dogodke izpred 30 in več let je znova dokaz, da nekdo živi v preteklosti.

In še zmagovalni odziv na tviterju …

Pompeo Jansa
Pompeo Jansa