V PKP5 so zapisali, da je v letu 2020/21 prostovoljno cepljenje proti sezonski gripi pravica iz OZZ za vse zavarovane osebe. No, včeraj so mediji poročali, da je v Sloveniji zmanjkalo cepiva (250.000 odmerkov), za katerega je odgovoren NIJZ. V naslednjih dneh bodo dobili sicer še 20.000 odmerkov, ampak …

Najprej razčistimo eno zadevo – tole ni tema o cepljenju ali necepljenju! Ok? Država je v PKP5 zapisala, da je brezplačno cepljenje proti sezonski gripi pravica vseh v Sloveniji. Torej okoli 2.000.000 oseb se lahko odloči o brezplačnem cepljenju.

Za cepivo skrbi NIJZ, ki ga vodi Milan Krek. Ampak po par dnevih brezplačnega cepljenja, ugotovijo, da jim je pošla celotna zaloga cepiva, ki so ga imeli. Z drugimi besedami – z 270.000 odmerki, kolikor jih je NIJZ naročil, so želeli cepiti 2.000.000 oseb v Sloveniji.

V tednu dni je bilo porabljenih 250.000 odmerkov cepiva. In sedaj čakajo še 20.000 odmerkov, ki naj bi prišli v Slovenijo sredi novembra.

Upam, da se najde kdo, ki se ni cepil in poda na sodišče zahtevek za odškodninsko odgovornost države, ker mu niso omogočili njegove pravice, ki so jo zapisali v odlok.

Še bolj smešno pa je, da takšen primer prikaže vso nesposobnost NIJZja in očitno nerazumevanje osnovnih pojmov. Ali pa je mogoče Milan Krek novi mesija, ki bo s četrt milijona odmerkov cepiv cepil vso populacijo v Sloveniji. Kdo bi vedel, kajne?

Cepljenje
Cepljenje