Med influencerji, odgovornimi za slabo epidemiološko situacijo, tudi Kučan! je naslov članka na Nova24, kjer Aleš Ernecl piše o tem, da je za to, kar se dogaja sedaj v Sloveniji kriv Milan Kučan, ker je “gostoval” v Delu, natančneje v prilogi Ona Plus. Sem bil prepričan, da bodo pozabili nanj in na Murglje. Ampak so se spomnili, ker morajo najti krivca za lastno nesposobnost in nepripravljenost na 2. val Covid-19.

Kdor ni z nami je proti nam, je moto te ablasti. In posledično, ker ima v rokah svoje medije, lahko tako preprosto obtožuje vsakogar, da je kriv za slabo epidemiološko sliko. Tokrat je krivec Milan Kučan. Tako se je pridružil Marjanu Šarcu, protestnikom, medijem, lovskim kočam, diskotekam …

Poznan vzorec, kajne? Vedno so za vse krivi drugi. Vedno je potrebno s prstom pokazati na nekoga drugega, predvsem pa vedno je treba najti krivca na drugem polu.

Danes je prav tako prišla v javnost informacija, da je okužen s Covid-19 tudi minister Vizjak. Verjetno so tudi za to krive Murglje, kajne? In predvidevam, da je minister upošteval priporočila – imel nameščeno aplikacijo #OstaniZdrav, nosil masko, si razkuževal roke in držal distanco. Kdo je pa kriv za to okužbo? Mediji? Al protestniki? Se nam je v bistvu Vizjak pridružil na kolesarjenju?

Tile poskusi preusmerjanja krivde na vse ostale so tako žalostni, da se jim lahko samo smejim. In domoljupci so nadnavdušeni, ko SdS vsak dan najde novega krivca za to situacijo, ki ji ablast ni kos. 747 menjav je dovolj zgovoren podatek zakaj niso kos situaciji.

Nova24 in Aleš Ernecl, dolgo ste potrebovali za valjenje krivde na Milana Kučana. Popuščate …

Skupaj - Katarina Kresal, Milan Kučan, Zoran Jankovič, Borut Pahor, Gregor Golobič 12