protesti protesti

Zakaj se je Hojs sprehodil med protestniki na protestih in kdo je kriv za nasilje na včerajšnjih protestih?

Včerajšnji protesti v Ljubljani so zelo spominjali na tiste leta 2012, ko je mirne proteste prekinilo nasilje in posredovanje policije. Takrat je imela takratna oblast pomoč zunanjih sodelavcev. Tudi včeraj se je dogajal enak scenarij kot takrat. Da je vse skupaj še bolj smešno, predvsem iz “scenarističnega” vidika včerajšnjih protestov pa je sprehod ministra Hojsa med protestnike z do zob oboroženimi pripadniki posebne policije, ki so bili opremljeni s puškami HK416. Kdo je torej kriv za nasilje včeraj?

Odgovor je preprosto. Aleš Hojs si je zaželel, da bi prišlo do nasilja. Da bi lahko uporabil izgovor za aktivacijo 37. a člena in poslal vojsko na ulice. In precej dobro mu je šlo.

Zanimivo je bilo videti, da so se od protesta distancirali “kolesarski protestniki” in so pozivali, da naj se protestniki ne udeležijo včerajšnjih protestov. Verjetno je bilo vsakomur jasno, da si Hojs samo želi nasilje. In glede na to, da 26. tednov ni bilo nasilja s strani protestnikov, se je včeraj moralo zgoditi nekaj. In se je. Naj na tem mestu zapišem še, da so se tudi “rumeni jopiči” distancirali od protestov in so pozivali svoje, da naj ne gredo tja delat sranje. Še sam sem pozval sledilce, da naj preskočijo proteste, ker sem imel zelo slab občutek in sem bil prepričan, da se bo ponovilo leto 2012.

Pa vendar se je zgodilo sranje. Veliko sranje. Policija je postavila ograjo okoli parlamenta. Toliko policistov jaz že dolgo nisem videl na kupu. V bistvu je bilo več policistov okoli parlamenta kot pa je bilo vseh protestnikov. Bili so povsod. Na konjih, s psi, helikopter v zraku, po mestu policijska vozila.

Zelo neprijeten občutek, še posebej ob dejstvu, da protesti niso nasilni in da gre zgolj za izražanje z ustavo določenih pravic. In v zadnjih mesecih so bile te pravice grobo kršene, ampak o tem ne bi na tem mestu.

Potem se je začelo s protesti. Neskončno policistov in par protestnikov. Ampak očitno je bilo, da je potrebno narediti “sranje”, da se bo nekaj zgodilo. Očitno je bilo vse skupaj inscenirano, saj sicer ne bi prišlo do situacij, ki so se dogajale včeraj.

Ja, prišlo je do metanja predmetov v policiste, kar je potrebno obsoditi – 26 protestov je bilo do sedaj, pa se to ni zgodilo. 26 protestov, kjer je zgolj policija dokazovala svojo moč nad protestniki in jih popisovala in tudi odpeljala. Ker protestniki nismo nasilni, mi je bilo opazovanje včerajšnjih dogodkov vse prej kot ok.

To, da se trije policisti spravijo na žensko – bi jih moralo v istem trenutku stati službe. To, da se nihče od policistov, ki “legitimirajo” udeležence sam ne legitimira je zelo narobe. To, da policisti izkoriščajo svoje ščite in odrivajo množico ni ok. To, da policisti grupirajo ljudi, čeprav se vsak drži zase, je zelo narobe.

V bistvu je bilo včeraj vse narobe, ampak je bilo pričakovano, kajti če scenarij za proteste piše Hojs, potem ne more biti drugače. Še več, očitno je bila taktika še bolj razdvojiti narod in obtožiti vse druge za lastno nesposobnost. Kako si lahko drugače predstavljam, da je ista oseba dvakrat fizično obračunala – enkrat s snemalcem, drugič s policistom in so ga vsi policisti samo gledali?

Ker očitno protestniki niso bili dovolj nasilni so za to poskrbeli sami policisti. Spravili so se delati red in tekali sem ter tja, očitno v upanju, da se bo karkoli zgodilo. In začelo je pokati – topovski udari, ki so jih metali v policiste. In policija se je odzvala z nasiljem in fizičnim kontaktom. Srčno upam, da so snemali te stvari in da jih bomo, ko ne bo več Hojs minister, tudi videli. Ker je šlo za zelo premišljene poteze, kako s prstom pokazati na medije, protestnike in vse ostale, da so krivi.

Vse skupaj se je selilo potem izpred parlamenta na ulice Ljubljane. Policisti so brezglavo letali sem ter tja in peščica protestnikov je še vztrajala. In takrat se je policija odločila, da uporabi vodni top – sicer ne vem zakaj, ampak očitno je šlo za prikaz moči.

Sicer nisem ljubitelj teorij zarot, ampak ko sem na posnetkih videl Hojsa, kako se z do zob oboroženimi pripadniki posebne policije, ki so bili opremljeni s puškami HK416 sprehaja po Ljubljani in pri tem pove, da so itak za vse krivi mediji, mi je postalo vse povsem jasno, da je bilo vse skupaj inscenirano.

Zakaj bi sicer policija pridržala zgolj 3 protestnike? Zakaj bi šef Sove pošiljal fotografije Janezu Janši, da je bil na protestih tudi Ivan Gale? Zakaj bi slučajno za včerajšnje proteste v Ljubljano pripeljali robocope iz celotne Slovenije? Ne, ne gre za naključja, gre za zelo slab scenarij, ki bolj sodi v Bollywood, kot pa v Hollywood.

In še nekaj je zanimivega. Kot sem zgoraj omenil so se rumeni jopiči distancirali od tega. Sicer sem pričakoval, da bodo oni tisti, ki bodo delali “sranje”, kot je bilo to narejeno že leta 2012. Ampak očitno je Hojs izbral drug kader za to in s tem naredil “sranje” tudi njim – ki jih sedaj vsi ostali krivijo. Tako je bil Hojs prepričan, da bo izpadel zmagovalec, ampak je bilo njegovo dejanje povsem prozorno in predvidljivo.

26 tednov se ni imel jajc prikazati na protestih, sedaj, ko so bili “njegovi ljudje” na delu, pa se je pokazal. In potem je šel še v oddajo Odmevi, kjer ga je gostila Peskova. No, šale se itak pišejo same. In ja, verjetno niti njihovi troli več ne verjamejo vsemu temu, kar ta oseba izreče.

protesti
protesti
  1. Bi rekel, da je veliko možnosti, da je nekaj na tem. Sem bil ves čas prisoten na protestu in dobil občutek, da bi lahko policija brez težav aretirala veliko več izgrednikov, kot jih je.
    Ampak ljudje pa še kar verjamejo, da se ti izgredniki oziroma huligani borijo za njih. Ne moreš verjeti!

  2. Janša je hitro rabil nekaj, da spremeni pozornost iz njegove cestitke se neizvoljenemu predsedniku. Prvi na svetu.

  3. Najbolj glasni podporniki pravic se umikajo zdaj. Ker ni bilo podpore drzavljanov.
    Teh ljudi vec ne bo na protestih.

    Zdaj bo Janez vladal brez problema. Loh pa napises clanek na to temo , slovenci nimamo vec upora v sebi !!

Komentarji so zaprti.