55. člen PKP6 izenačuje vpisne pogoje med dijaki poklicne in splošne mature. Da, prav ste prebrali. To je vlada skrila v PKP6, ki naj bi bil namenjen reševanju težav, ki so posledica epidemije koronavirusa, ampak očitno se je vlada odločila, da bo uredila še te stvari.

Plastičen primer. Poklicna in splošna matura sta na dveh različnih nivojih. Ampak za vlado je to nepomembno. Za njih je očitno vse enako.

Če grem v še malce bolj plastičen primer: nekdo, ki je končal štiriletno tehnično šolo, recimo elektro, se bo lahko po tem predlaganem členu vpisal na medicinsko fakulteto.

Super, kajne? In če bo na drugi strani nekdo, ki bo opravil splošno maturo in dosegel manj točk kot jih je dijak na poklicni maturi, bo imel v tem primeru prednost dijak s poklicno maturo!

Ja, tako noro je vse skupaj tole v Sloveniji. In verjetno je vsem jasno, da gre za neumen predlog, o katerem se ne bi smeli sploh pogovarjati. Ampak očitno ima vlada čas, da se ukvarja s takšnimi ukrepi in jih podtika v PKP ukrepe …

Bo v PKP7 prepoved dihanja? Ali pa mogoče nas čaka obvezno pranje avtomobila? Pri tej vladi nikoli ne vemo kaj nas jutri čaka.