14 dni 14 dni

14 dni / besedna zveza, ki povzroči Pavlov efekt in pomeni nekaj slabega

Naslednjih 14 dni bo odločilnih. Za 14 dni zapiramo Slovenijo. Čez 14 dni se bomo odločali naprej. Če se bomo trudili teh 14 dni, potem bomo zopet normalno zaživeli. Čez 14 dni bomo začeli rahljati ukrepe. Če bo število okuženih v naslednjih 14 dneh … Verjetno nisem edini, ki mu gredo “kocine pokonci”, ko zasliši besedno zvezo, ki je bila v tem mandatu Janeza Janše ena izmed najbolj izkoriščenih in ko jo zaslišim se zavem, da nas ne čaka nič dobrega.

Jelko Kacin je na začetku koronavirus epidemije vedno znova uporabljal stavek – naslednjih 14 dni bo odločilnih. In vse bolj se mi zdi, da ima Jelko velike težave s časovno komponentno, saj se je teh 14 dni podaljšalo za enormno dolgo obdobje.

V tem času odkar nam vlada zapira javni promet, zapira ljudi v stanovanja, nam omejuje prehode občin, obiske koncertov, restavracij in nam vsakodnevno grozi z novimi ukrepi mi je ta besedna zveza postala strašljiva – kot Pavlov efekt in ko jo zaslišim mi postane jasno, da nimajo pojma kaj delajo in da se jim ne sanja kaj bo po teh 14 dneh.

Verjetno se vsi spomnimo zadnje novinarske konference preden smo šli v novi lockdown, ko je taisti Jelko Kacin vehementno zatrdil, da so ti novi ukrepi zgolj za 14 dni in potem jih bodo rahljali.

Seveda. Jelko Kacin je postal v korona situaciji sinonim za to, da kar on pove, ne drži in bo že naslednji dan vse drugače. In točno to se je zgodilo tudi ob tem zadnjem primeru, ko smo čez 14 dni dobili še strožje ukrepe, predvsem pa smo dobili ukrepe, kjer so zopet omenjali besedno zvezo 14 dni. Torej nas tudi po 14 dneh ne čaka nič dobrega, ampak samo še slabše in slabše.

Pa saj verjetno ni nihče pričakoval kaj drugega, kajne? Ali razen par procentov njihovih volivcev še sploh kdo verjame besedam, ki jih izgovarjajo predstavniki te vlade?

Še prevod besedne zveze naslednjih 14 dni bo odločilnih – pojma nimamo kaj delamo, ampak vi ste krivi ..

14 dni
14 dni