Prodaja dojenckov v Kopru v casu Jugoslavije je fakenews Prodaja dojenckov v Kopru v casu Jugoslavije je fakenews

Poroka iz nujnih razlogov zaradi nedonošenčkov / prosto po Alešu Hojsu

Nov dan, novo presenečenje. Tokrat gre za poroke iz nujnih razlogov zaradi nedonošenčkov. Če ste prebrali prejšnji stavek in vam ni niti najmanj jasno kaj naj bi to pomenilo, potem je čas, da za razlago vprašate Aleša Hojsa. Na njegovem zeljniku je namreč zraslo to pojasnilo o porokah iz nujnih razlogov: Tista, kjer bi sicer moral konservativni babici cez nekaj mesecev pojasnjevati, da je otrok nedonošenček.

Da, prav ste prebrali. Aleš Hojs sicer očitno ne razume pomena besede nedonošenček. V franu je zapisano: nèdonóšenček -čka motrok, rojen pred doseženo popolno zrelostjo v materinem telesu (vir), on pa je očitno mislil, da ta beseda pomeni nekaj drugega. Da nedonošenček pomeni pankrt oz. nezakonski otrok.

Seveda si takšnega zdrsa ne bi smel dovoliti, saj je s tem verjetno užalil marsikaterega starša dejanskega nedonošenčka. Resnično me zanima, če se bo za to opravičil in priznal svojo napako. Ampak pri človeku, ki se sprehodi med protestniki prvič po 26 tednih, ko so protesti nasilni in ki odstopi, pa vendar ne odstopi, je to nekaj povsem normalnega. Nova normalnost.

Vlada je v PKP6 zapisala namreč tudi poroko iz nujnih razlogov, čeprav so prepovedani verski obredi in zbiranja, pa so se očitno zaradi “nedonošenčkov” odločili, da naredijo izjemo, ampak o teh porokah bo odločal minister iz kvote NSi – minister za delo, družino in socialne zadeve.

Žalostno, kajne? Ampak je kdo pričakoval kaj drugega!?

Prodaja dojenckov v Kopru v casu Jugoslavije je fakenews

Komentarji so zaprti.