Spoštovane kupce obveščamo, da v skladu z vladnim odlokom od ponedeljka, 16. 11., do preklica v naših trgovinah ne bo mogoče kupiti oblačil, obutve in tehničnega blaga. Ostalo blago in prehrambeni izdelki bodo še naprej na voljo. Tole je bilo le eno izmed obvestil, ki sem jih v teh dneh prebral na spletnih straneh trgovcev v Sloveniji. Posledica še enega neumnega odloka, ki ga očitno razumejo samo “odločevalci”.

Vlada je prejšnji teden predstavila nove ukrepe s katerimi se bo borila proti Covid-19. In eden izmed njih je tudi, da trgovine ne smejo od jutri naprej več prodajati oblačil, obutve in tehničnega blaga.

Razumem, da gre verjetno za ukrep, ki postavlja v enak položaj vse trgovce s tem blagom, po drugi strani pa ne razumem tega odloka. Če doma nimam žarnice, kje jo potem lahko kupim v teh dneh? Če otroku, ki se “šola na daljavo” crkne kamera ali pa crkne računalnik, kje ga lahko kupi? Takšnih primerov, ki prikažejo to neumno odločitev vlade je neskončno in bolj kot razmišljam o tem, bolj sem zmeden.

Ali pa gre mogoče za tvist in bodo sedaj na Petrolu začeli prodajati čevlje, oblačila, tehnično blago pa je itak pri njih že na voljo. Saj veste, Vizjak je kupil delnice Petrola in posledično je potrebno poskrbeti, da bo dobro leto za Petrol – kajti zaradi lockdowna bo precej manj prodaje naftnih derivatov, se pa za to povečuje prodaja mleka, kave, piva – po oderuških cenah in za to, ker lahko!

Nazaj k trgovcem. Verjetno nihče od “predlagateljev” teh neumnih odlokov ne hodi v trgovine, sicer bi verjetno pomislil ob tem neživljenjskim odlokom. Zakaj?

Verjetno se vsi zavedamo, da imajo trgovci v teh časih ogromno dela. Da sproti polnijo police in da morajo šteti ljudi, ki vstopajo v trgovine in še vse ostalo, kar sodi k tem razmeram. No, sedaj so se morali ukvarjati tudi s tem, da so odstranili zgoraj omenjene izdelke iz trgovin, ali pa so jih morali prekriti. In to v roku par dni – ko je vlada sporočila svojo odločitev, do jutri, ko mora biti vse to urejeno.

Ja, dajmo še bolj zakomplicirat življenje ljudem, ki so vsakodnevno v stiku z množico ljudi in ki jih nihče ne opazi. Super ideja je tole vlada. Kot vse ostale vaše ideje. Ko očitno ne gre več za ukrepe, ampak za jebanje naroda.

Me zanima, če bom lahko kupil baterije v trgovini, ali pa bom moral iti za to na Petrol, ker ima primat in ker lahko posluje medtem ko so vsi ostali omejeni!

Ko strah pred koronavirusom preraste v psihozo in ljudje brezglavo nakupujejo v trgovinah