Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb

45 mrtvih / 20 izven bolnišnic in znova vdor Covid-19 v DSOje / skupaj 876 umrlih

Včerajšnji podatki o Covid-19 v Sloveniji so bili zastrašujoči. 45 mrtvih, od tega 20 izven bolnišnic, novi vdori Covid-19 v DSOje (4.10. 242 okužb, do 15.11. pa 4802 okužb) in zelo katastrofalne razmere v marsikateri občini. Število hospitalizacij narašča in postelje v bolnišnicah so vse bolj polne, prav tako pa narašča število aktivnih primerov. Vlada pač nima časa, da bi se ukvarjala z 2. valom Covid-19 in sedaj je število umrlih že višje od števila njihov zamenjav (876 in 747).

Ekipa Sledilnika se trudi in prikazuje podatke na način, da jih lahko vsi razumemo – tudi tisti, ki trdijo, da Covid-19 ni nič drugega kot gripa in ki “limajo” povezave do raznoraznih “strokovnjakov”, ki so jih odkrili na internetih.

Sicer se vlada še nima časa ukvarjati z 2. valom Covid-19, ker se raje ukvarja z volitvami v ZDA, vladavino prava v EU in Janez Janša nas spet sramoti s pismi v tujino, kjer pokaže svoje lakajstvo … Tudi to, da vmes poskuša “urediti”, da bodo Madžari imeli ogromno korist od Luke Koper je bolj pomembno od reševanja situacije v Sloveniji, ki nas je postavila že na prvo mesto med številom okuženih v Evropi.

Ja, to je ta uspešna vlada. Očitno nam ne bo preostalo nič drugega kot da sami poskrbimo zase, saj tej vladi jaz ne bi ravno zaupal, da bo karkoli uspela urediti in rešiti.

In ja, tudi teoretiki zarot bodo v nekem trenutku ugotovili, da je nekdo od njihovih bližnjih pristal v bolnišnici ali pa celo umrl zaradi Covid-19 in upam, da bodo vsaj takrat spremenili svoje mnenje o tej “gripi”. Ker to, kar se sedaj dogaja na družbenih omrežjih že temelji na norost – sicer pa pričakujem, da bodo vsi ti samooklicani “dohtarji” in “edipedimiologi” šli v tem času pomagati zdravstvenemu osebju in bodo reševali ljudi z “gripo”.

Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb
Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb