Pred časom je Matej Tonin izjavil, da bodo helikopterji namenjeni prevozu novorojenčkov – to je bilo v času “lobiranja” za podporo 780.000.000 evrov vrednega nakupa vojaške opreme, ki jo Slovenija “nujno” potrebuje v času najhujšega razpada sistema v zgodovini. Situacija je seveda drugačna, saj je Slovenska vojska zavrnila prevoz nosečnice s covid-19, kot poroča portal Necenzurirano.

Ali je res kdo verjel, da je Matej Tonin, ko je govoril o helikopterjih, ki bodo namenjeni prevozu novorojenčkov, govoril resnico? Ne, Matej Tonin je zgolj in samo politik, trenutno minister za obrambo in del te vlade, ki obljublja in ne naredi ničesar.

Tudi ta informacija, da je vojska zavrnila prevoz nosečnice s covid-19 je dovolj zgovoren pokazatelj, da mogoče pa sploh ne potrebujemo vojske v državi, še posebej pa ne potrebujemo investicije 800.000.000 evrov v novo vojaško opremo. Sam bi namreč pričakoval, da je vojska namenjena temu, da pomaga. Ampak živim v zmoti.

Bolnica v Izoli je potrebovala nujen prevoz v najbolj opremljeno bolnišnico v državi – v Ljubljani, zaradi hudih zapletov pacientke v 31. tednu nosečnosti, ki pa je okužena s Covid-19.

In to je bil razlog, da je dežurna posadka Slovenske vojske zavrnila prevoz! Da, prav ste prebrali. Sramota za vojsko, sramota za te osebe, ki so bile dežurne. In srčno upam, da jih bo doletela kazen – seveda se slepim s to željo, saj je jasno, da se ne bo zgodilo nič.

In naslednji dan se je zgodba ponovila. Bolnišča Murska Sobota je potrebovala nujen prevoz za prevoz novorojenčka z inkubatorjem v Pediatrično kliniko v Ljubljani. Tokrat je bila krivda, da helikopter ni poletel – huda tehnična napaka.

Na srečo sta se oba primera uspešno rešila, vržeta pa ti dve zgodbi slabo luč na vojsko, predvsem pa na njenega ministra – saj se spomnimo, da je ta oseba lani marca izgubila “stik z voznikom” tovornjaka, ki je prevažal zaščitno opremo in se je na koncu izkazalo, da gre za vrhunski nateg.

Ali lahko še kdo verjame takšnemu ministru? Težko, kajne? Ampak za vlado Janeza Janše je več kot odličen!

Uncle Sam Wants You! 12