ZA referendum o 780.000.000 evrov vredni investiciji v orozje ZA referendum o 780.000.000 evrov vredni investiciji v orozje

Demagogija in laži Mateja Tonina ob zbiranju podpisov za referendum

Stranki Levica in SD zbirata v teh dneh 2500 podpisov podpore volilk in volilcev, ki jih bosta vložila v Državni zbor in potem se bo začelo zbiranje 40.000 overjenih podpisov za razpis referenduma, kjer bomo Slovenci sami odločali o 780.000.000 evrov vredni investiciji v orožje. Matej Tonin, minister, ki se navdušeno fotografira ob kupih železa, pa se je odločil, da bo igral na karto demagogije in laži z objavami na tviterju.

Še pred meseci je Matej Tonin lagal javnosti, da bodo helikopterji namenjeni prevozu novorojenčkov – pa vendar se je preteklih dneh pokazalo, da temu ni tako. No, tudi za tiste okužene s Covid-19 ne bodo ti helikopterji, ker se je vojska odločila, da tega pač ne bo počela.

Medtem, ko v Nemčiji vojaki pomagajo v bolnicah (ne, ne branijo jih, ampak pomagajo osebju), si pri nas Hojs in ostali želijo, da bi prišlo do aktivacije 37. a člena in bi bila vojska na naših cestah, kjer bi zagotavljala mir pred migranti in tistimi, ki bi upali jesti burek na javnih površinah. Saj je vsem jasno, da ne gre za borbo proti Covid-19, ampak zgolj in samo za uzurpacijo oblasti – tistega dela, ki si ga do sedaj še niso uzurpirali.

Ampak nazaj k Mateju Tonino in njegovim nebulozam:

Kdor nasprotuje, da 1% proračuna namenimo varnosti, predlaga ukinitev @Slovenskavojska.

Wrong. Nihče ne na predlaga ukinitve vojske. Ker, če je vojska železo za 780.000.000 evrov, potem me čudi kako je Matej Tonin lahko minister za obrambo. Ampak od osebe, ki je izgubila stik z voznikom tovornjaka z zaščitno opremo tik pred mejo, ne morem pričakovati nič drugega.

Komur je 1% proračuna preveč za varnost vojakov, naj pove, da mu njihova življenja niso pomembna.

Zelo beden poskus preusmerjanja pozornosti z vpletanjem življenj in kazanjem prsta na druge. Ampak to je ta domet, ki ga večina njegovih volivcev edino razume.

Matej Hajdinjak? A to je slučajno kaj v sorodstvu s Hajdinjakom, ki je slučajno NSijevec in je postal predsednik uprave Darsa?

Kupujemo kolesna transportna vozila, ki bodo našim vojakom zagotovila varen prevoz in ščitila njihova življenja.

Aha. Za to gre. Ščitila bodo življenja. Kje pa? Kje se dogaja to, da ljudje napadajo vojake in da jih je treba ščiti? A to ima Matej Tonin v mislih migrante? Protestnike? Kdo napada vojake?

Kupujemo 2 transportna helikopterja (tudi za potrebe zasčite in reševanja).

Za reševanje dojenčkov, kajne? In za reševanje tistih s Covid-19, kajne? Slučajno Tonin pozabi omeniti, da oni ne prevažajo okuženih s Covid-19 – si ne predstavljam kaj se zgodi, če bi morala vojska posredovati v kakšnem “biohazard” napadu. Verjetno bi se skrili, kajti oni se ne ukvarjajo s tem, če jim je težava prepeljati eno osebo okuženo s Covid-19.

Mogoče bi lahko Matej Tonin razkril s kom se dogovarja za nakupe te opreme. Ali pa drugače – kdo se dogovarja, kajti močno dvomim, da ima kakšno besedo on pri tem. In glede na to, da so v igri Madžari je verjetno vsem jasno za kaj se gre. Saj zgodbe okoli Patrie še nismo pozabili, kajne?

ZA referendum o 780.000.000 evrov vredni investiciji v orozje
ZA referendum o 780.000.000 evrov vredni investiciji v orozje
  1. Velike provizije če uspelo pri partiji zakaj nebi sedaj

Komentarji so zaprti.