Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Policija na včerajšnjih protestih popisovala voznike v vozilih / kako so vedeli v katerem avtu je Jaša Jenull

Včeraj je bil petek. Standardni dan za proteste proti vladi v Ljubljani. Po treh tednih brez protestov, ker je bila epidemiološka slika slaba, predvsem pa, ker je vlada prepovedala vse kar se že prepovedati da, so bili tokratni protesti iz avtomobilov. Vožnja mimo parlamenta v koloni kot znak upora. Ni bilo zbiranj ljudi, ni bilo kršenja prometnih predpisov, ampak za policijo, ki več kot 22 dni ne najde napadalca na novinarja in policista, to ni bilo pomembno. Za njih je bil to znova obračun s protestniki.

Če že Hojs in falanga ne morejo obtožiti protestnikov za povečano število okuženih, kljub temu, da se trudijo, se je očitno Hojs odločil, da se spravi na voznike, ki so se včeraj znašli v Ljubljani in se peljali po Prešernovi – seveda je bila cesta mimo parlamenta zaprta in na ulicah je bilo zopet ogromno policistov.

Peljal sem se mimo dveh policistov, ki sta ravno v tistem trenutko po “voki-tokiju” dobila ukaz, da morata ustaviti vsa vozila, ki med vožnjo uporabljajo zvočne in svetlobne signale. Z drugimi besedami – če protestnikom ne moreš dokazati, da kršijo odloke o prepovedi zbiranja, ker jih pač ne, potem se pač odloči za nekaj drugega.

Sicer sem bil do včeraj prepričan, da lahko “hupam” v avtomobilu tam, kjer ni znaka za prepoved “hupanja”. Ampak očitno je ta vlada tudi to spremenila, saj je ustavljala vozila, ki so vozila v strnjeni koloni in so se vozniki jezili, ker je celotna kolona stala. Tudi jaz bi na njihovem mestu uporabljal hupo, saj je bilo ob cesti toliko policistov, ki pa so se očitno raje ukvarjali z iskanje Jaše Jenulla.

In prišel je moment, ko so policisti dobili konkretna navodila v kakšnem avtu se prevaža Jaša Jenull in da naj ga ustavijo! Prosim? Kaj? Torej, med množico vozil v temi so uspeli identificirati vozilo z Jašo, medtem ko 22 dni ne morejo identificirati osebe, ki je napadla policista in novinarja.

Ampak to ni bil osamljen primer. Več kot 80 voznikov so “legitimirali”. In dogajale so se takšne situacije.

In kakšno je bilo končno stanje:

  • nekaj deset osebnih vozil, ki so krožila okoli DZ do 20h
  • 86 ugotavljanj identitete
  • kršitve Zakona o javnih zbiranjih
  • 17 kršitev Zakona o pravilih CP
  • 2 kršitvi JRM
  • 26 kršitev Odloka o prepovedi gibanja in zbiranja

Očitno po novem vožnja po Ljubljani pomeni kršitev Odloka o prepovedi gibanja in zbiranja? Saj drugače ne morem niti razumeti tega policijskega poročila. Očitno bomo lahko dobili kazen tudi, če bomo parkirali na parkiriščih, saj v tem primeru je še več vozil na istem mestu. In za policiste je očitno to kršenje odloka o prepovedi zbiranja in gibanja.

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Komentarji so zaprti.