Včerajšnja informacija, da so na zabavi z golimi moškimi dobili Jozsefa Szajerja, enega od ustanovnih članov Fidesza in Orbanovega evroposlanca, je zanimiva z več vidikov. Namreč taisti poslanec je velik nasprotnik LGBTja in je vodja delegacije stranke v Evropskem parlamentu. Že dan po tem dogodku je v gejevskem klubu je odstopil z mesta evropskega poslanca.

Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje res čudne. Še posebej, ko se zgodi kaj takšnega, kot se je zgodilo v Bruslju prejšnji teden, ko so med racijo v gej klubu tam znašel tudi velik nasprotnik LGBT in Orbanov evroposlanec.

Zakaj mora nekdo skrivati svojo spolno usmerjenost? Ali je to, da nekoga privlači isti spol res tako težko razumeti v letu 2020? Zakaj se je treba pretvarjati in biti bitko proti LGBTju, če pa je oseba sama del te scene?

Ne razumem in ne morem razumeti. Predvsem pa mi je zanimivo, da določeni mediji v Sloveniji niso niti z besedo omenili tega dogodka – tisti mediji, ki so prvi v službi resnice in ki so povezani z Madžari. Le zakaj, le zakaj?

Ursula von der Leyen je nova predsednica Evropske komisije