Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Policija po več kot mesecu dni še ni odkrila identitete nasilnika na “protestu”, ki je brcnil policista in fizično napadel novinarja

Žalostno je, da policija po več kot mesecu dni še ni odkrila identitete nasilnika na “protestu”, ki je brcnil policista in fizično napadel novinarja, kljub temu, da je bila njegova fotografija objavljena vsepovsod. Še bolj žalostno je, da policija lovi dva mlajša moška po Ljubljani, ker sta jedla pizzo na javnem mestu in pri tem sodeluje n policistov, medtem ko so nasilnika na “protestu” zgolj in samo opazovali ko se je oddaljeval! Ne, jaz ne verjamem v naključja.

Ni naključij, kajne? Minister, ki je odstopil, si je na “protestih” pred mesecem dni zaželel sprehoda med protestnike z do zob oboroženimi pripadniki posebne policije, ki so bili opremljeni s puškami HK416. Glede na to, da prej 25 tednov ni imel časa, da pride pogledat protestnike, mi je bil to prvi indic, da je vse skupaj precej “čudno”.

Še bolj čudno je, da se je na tem “protestu” zgodilo nasilje – metanje steklenic, prižiganje pirotehnike in fizično obračunavanje s policisti in novinarji. V bistvu je moral biti Aleš Hojs hudo pogumen, da je prišel na cesto v takšnih razmerah – ampak to verjetno ni naključno dejanje.

Se kdo spomni protestov iz leta 2012? Zelo podobna situacija. Takratna ablast, ista kot je sedaj na ablasti, si je pomagal z zunanjimi sodelavci, ki so prišli delat “sranje” in posledično je policija uporabila solzilec in ostala sredstva. In to se je dogajalo tudi pred mesecem dni. Še več, policija je pripeljala na ulice vodni top, ga tudi poškodovala in zalivala vse naokoli – očitno nimajo izkušenj z njim in ga niti ne znajo uporabljati.

Pa pustim na strani vse zgoraj omenjenje indice, ki kažejo, da je zopet nekdo želel prikazati protestnike v drugačni luči – in se osredotočim zgolj na podatek, da je policija priprla na najbolj nasilnih protestih do sedaj zgolj par ljudi … Če to ni dovolj, da vsakomur zazvoni alarm, potem pa več ne vem kaj bi se moralo v Sloveniji zgoditi.

Tudi dejstvo, da policija več kot mesec dni ne uspe najti človeka, ki je brcnil policista in fizično napadel novinarja, je dovolj povedno samo zase. Nekako bi razumel, če ne bi obstajala njegova fotografija – ampak obstaja in obstaja tudi posnetek, kjer se natančno vidi njegov modus operandi.

Ampak če ni interesa, potem se takšna oseba ne najde, kajne? Oz. če bi z odkritjem takšne osebe prišlo na dan še kaj drugega – kot je prišlo tudi leta 2012, ko so se pojavile povezave med določenimi desnimi skupinami in stranko SdS …

Mogoče pa v tem grmu tiči zajec in je šlo za res žalosten poskus uzurpacije protestov z insceniranimi dogodki in vnaprej dogovorjenim scenarijem, ki bi vrgel slabo luč na vse protestnike – tudi tiste, ki vsak teden miroljubno pozivajo vlado k odstopu. In v takšnem primeru je precej jasno zakaj se ne odkrije nasilnika, kajne? Kdo bi s prstom pokazal na svojega človeka. Sicer pa se je na tem “protestu” pokazala dvoličnost in amaterstvo policije, ki je vrgla zelo slabo luč na policijo.

No, seveda je bolj pomembno, da policija kaznuje dostavljalca Wolta, ali pa dva mladeniča, ki sta si privoščila hrano na javnem mestu! Tega ta ablast ne bo dovolila! Dovoli pa brcanje policistov in novinarjev. Če se kdo sprašuje v kakšnem svetu živimo …

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane
Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane
  1. Policisti izvršujejo samo ukaze,krivi so nadrejeni in Hojs

Komentarji so zaprti.