Demokracija je medij vladajoče stranke, ki ga izdaja podjetje Nova obzorja. Solastnik podjetja je stranka SDS, poslanec SDS Dejan Kaloh … Urednik Demokracije je Jože Biščak in teksti v reviji so prikaz stanja družbe na desnem polu. To, da odkrito vzpodbujajo razisem je zgolj en delček vsega tega, kar Demokracija objavi.

Tokrat je Aleksander Škorc, ki je njihov stalni kolumnist šel še korak dlje in proti njemu je Boris Vezjak vložil ovadbo, ker javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini po 297. členu Kazenskega zakonika.

Kaj je zapisal Aleksander Škorc v Demokraciji? Vas spodnji tekst spominja na kaj iz preteklosti? Kako se je ena rasa postavila nad druge? Ni naključij, kajne?

skorc rasizem demokracija
skorc rasizem demokracija

Ker se bela rasa ne zmore obraniti pred navalom nekaterih ras, bo Bog ustvaril virus, ki bo najnaprednejšo raso rešil pred uničenjem.

Je Bog torej rasist? Ravno toliko kot ljudje, ki iztrebljajo določene, njim škodljive živalske in rastlinske vrste. Ne gre za rasizem, gre za očiščenje. Odstranitev plevela.

Velika večina pa, logično, le izhaja iz bele rase, saj je bilo tej rasi dano krščanstvo in s tem možnost duhovnega napredka. Tudi Jezus je bil bel. Z razlogom. Ni bil črn, niti rumen.

Priseljenci drugih ras denimo imajo v sebi precej več radija in dovolj je ustvariti mikroorganizem, ki napada le priseljence. Zgodilo se bo torej, da bodo migranti nepojasnjeno zbolevali in umirali, saj bo Bog ustvaril tak mikroorganizem, ki ne bo prenašal njihove DNK. Mogoče je torej ustvariti tak virus, zaradi katerega zbolevajo le določeni ljudje, rase, skupine ljudi določenih lastnosti. Ciljna eliminacija, skratka. Tako kot se ljudje ciljano spravijo na določene vrste naravnih škodljivcev, plesni, plevelov itd., se lahko Bog spravi na določeno vrsto škodljivih ljudi.

Bomo še vedno gledali stran? Bomo se še vedno delali, da se to nas ne tiče, kot smo gledali stran, ko se je začel pojavljati sovražni govor v Sloveniji in ko je desnica napadala posameznike? Se bomo delali, da nimamo problema v Sloveniji, ki se imenuje rasizem in da ne obstajajo ljudje, ki ga podpihujejo.

Vsak dan, ko dovolimo, da lahko nekateri podpihujejo sovraštvo je en dan prepozno, da bi kaj naredili. Namreč, ko enkrat pogledamo stran, bomo lahko vedno gledali stran. Še posebej, ko se to pojavlja v medijih, ki so blizu vlade, bi morali zvoniti vsi alarmni, pa vendar se verjetno zavedamo, da je teh alarmov v Sloveniji zelo malo in da so večina že odrezani in brez moči.

Ja, tako si nekateri predstavljajo svet v letu 2020 in očitno dotični kolumnist ni nikoli videl študije kakšen naj bi bil Jezus – ne, ni bil bele barve. In tudi cerkev uči, da ga lahko vsak vidi po svoje. Ampak za propagandiste je to nepomembno. Za njihove sledilce še manj.
He may be shown as a Caucasian man with long, flowing light brown hair in many religious artworks, but Jesus would have likely had a darker complexion and short, dark, curly hair, a forensic expert claims. (vir)

jezus
jezus