Ko sem včeraj bral novico, da je Sindikat vojakov Slovenije zaradi izjav Jadranke Juras člane pozval, naj podajo pooblastilo za vložitev odškodninske tožbe, sem bil prepričan, da gre za šalo. Kako se lahko vojaki počutijo razžaljeno za besede, ki jih Jadranka Juras sploh ni izrekla? Smešno je tole pozivanje sindikata, še posebej v luči, da očitno vojska potrebuje 780.000.000 opreme, da nas bo lahko branila pred neizrečenimi besedami in da se ne bodo počutili razžaljene!

Nalijmo si čistega vina. Izjava, ki so jo poskušali pripisati Jadranki Juras ni bila nikoli izrečena. To, da je njeno neizrečeno izjavo začela spinati desnica je povsem jasno.

Zanima me, zakaj sindikat ne vloži tožbe zaradi razžalitve zoper ministra za obrambo, ki je njeno izjavo razumel tako, da so se vojaki počutili razžaljene? Ker on je tisti, ki je začel omenjati “pobijanje slovenskih vojakov na misijah v tujini”, ki ga Jadranka ni nikoli izrekla.

Kaj je izjavila Jadranka Juras v oddaji Zadnja beseda, da Tonin skače v zrak?  “Sama pa smatram, da je velika odgovornost to, da ti hodiš na misije in tam pobijaš lokalno prebivalstvo. Velika odgovornost to, da naši vojaki sploh hodijo nekam, kjer v bistvu ne branijo Slovenije, vendar so vpleteni v globalno vojno proti terorizmu, ki traja že od 2001 in ji ni videti konca.

Tole zgoraj je njena izjava iz oddaje in če mi lahko kdo pokaže zakaj bi se vojaki ob tej izjavi počutili užaljene, bom zelo vesel. Namreč, če se ob tej izjavi počutijo užaljene si raje ne predstavljam kaj bi se zgodilo, če bi prišlo do situacije, kjer bi morali oni braniti naše ozemlje? Bi vlagali tožbe, ker bi jih drugi vojaki napadali?

Ali pa gre v tem primeru za tako neuspel poskus spinanja, ki naj bi v Slovencih prebudil domoljubna čustva in bi mirno sprejeli, da se v teh časih nameni 780.000.000 evrov za orožje, da se bodo naši vojaki počutili varne. Ker očitno se ob neizrečenih besedah počutijo ogrožene in razžaljene.

Moje mnenje je, da se je sindikat v tem primeru tako strahotno brcnil v lastno koleno, da bi moral predsednik sindikata razmisliti o svojem odstopu, saj je s tem povzročil dejansko zgražanje nad vojsko med Slovenci, saj če se vojak počuti razžaljenega zaradi izjave, ki ni bila izrečena, potem je nekaj zelo narobe z vojsko.

Vojska
Vojska