Kdo je Aleksander Škorc, kolumnist tednika Demokracija? Zakaj je o Aleksandru Škorcu na internetu zgolj par informacij? Ali gre za psevdonim in lažno identiteto, kot smo bili že navajeni pred leti s psevdonimom Milojka Balevski in z “novinarji” na Nova24? Ali res obstaja oseba Aleksander Škorc, ki vzpodbuja rasizem, ali pa gre zgolj za modus operandi desnih medijev, ki si dajo duška pod psevdonimi in si tako upajo širiti rasizem?

Ko sem pred dnevi pisal o kolumnistu Aleksandru Škorcu, se mi je zdel priimek malce nenavaden. Tudi dejstvo, da o tem “kolumnistu” še nisem slišal mi je bilo precej čudno. Ampak ne morem poznati vseh, sem si mislil in sem vseeno vpisal v Google njegovo ime in priimek.

In dobil zgolj in samo eno omembo njegovega imena in še to na Nova24: Nedavno je pri založbi Planet pod naslovom Krvava zarja izšla biografija bistre 88-letne Škofjeločanke Meri Bozovičar. V knjigi, ki jo je po njenem pripovedovanju napisal Aleksander Škorc.

Ko sem poguglal o tej knjigi, pa sem dobil še ta podatek: Moj zvesti prijatelj Aleksander Škorc pa nosi velik del ‘krivde’, da je nastala ta knjiga in je moje pisanje zbrano in urejeno na način, kot ga imate pred sabo. 

Tudi za Demokracijo je pisal že v letu 2017, sicer je bil takrat strokovnjak za zdravstvo in njegova kolumna je letela na zdravnike. Avtor: Aleksander Škorc, Kruta pravica. Dim na vseh koncih, strup v zraku, dvoma ni. Nihče ne ve koliko, nihče ne ve kje in nihče nikomur ne verjame nič. Ob vsesplošnem prikrivanju vsega neprijetnega – logično. Tako se ob hrupu in paniki zaradi razmeroma nepomembnih dimčkov uspešno prikrivajo … 

In tukaj se konča “njegov opus”. Praktično ne obstaja oseba, pa vendar je kolumnist tednika Demokracija, ki je med drugim v lasti stranke SdS. Zanimivo, kajne?

No, naslednji korak je bil obisk Statističnega urada: Število prebivalcev Slovenije z imenom Aleksander in priimkom Škorc: manj kot 5. Podatek je statistično zaupen, zato njegove vrednosti ne prikazujemo. (vir)

Se pravi, da bo povsem preprosta naloga za policijo, ko bo iskala dotično osebo, proti kateri je bila vložena tožba. Upam, da z iskanjem te osebe ne bodo imeli toliko težav kot jih imajo z iskanjem nasilnika na protestu, ki je brcnil policista in udaril novinarja – in ga po šestih tednih še niso uspeli identificirati.

Mogoče pa se je sam pisec že izdal … Ampak naj o tem sodi tožilstvo in odgovorne osebe …

Mogoče pa na koncu ugotovijo, da pišejo kolumne “škorci” ..

Kdo je Aleksander Skorc kolumnist tednika Demokracija
Kdo je Aleksander Skorc kolumnist tednika Demokracija