Timi Zajc izkljucen Timi Zajc izkljucen

Timi Zajc izključen s svetovnega prvenstva v Planici zaradi kritik trenerja Gorazda Bertonclja

Ljubo Jasnič je na predlog Gorazda Bertonclja, glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih, sprejel sklep o izključitvi Timija Zajca s svetovnega prvenstva v poletih v Planici.  Zakaj? Zaradi komentarja Timija Zajca na instagramu in zaradi izjave, ki jo je dal novinarju in kjer je omenil, da morajo veliko odgovornost prevzeti trenerji.

Timi Zajc je na instagramu zapisal: Žal se je danes vse podrlo. Celo poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moras pri nas tako delati kot rečejo drugače si izključen iz reprezentance. Zato hočem da tukaj glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev. Vsi si želimo medalje…. Ampak kot se je izkazalo v zadnjih dveh letih rezultati pri meni padajo. Rečem lahko samo Hvala lepa in nasvidenje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timi Zajc (@timizajc)

Očitno tekmovalci ne smejo komentirati potez trenerjev, oz. če jih, potem so lahko izključeni. Tole ni ok. In takšnega odnosa si ne bi smeli dovoliti odgovorni v Smučarski zvezi Slovenije. Seveda bodo sami tekmovalci povedali svoje mnenje in ne bodo več tiho, čeprav se mi zdi, da gre v tem primeru za zastraševanje drugih, da ne bi nihče več pomislil na to, da bi kakorkoli krivil trenerje.

Očitno je v naši državi na vseh področjih enako – če poveš svoje mnenje, te čaka “izključitev”. Ni naključij, kajne? In namesto, da bi SZS na štiri oči rešila to težavo, so se odločili, da pokažejo “svoje mišice”. Zelo napačno sporočilo so sporočili in tole je dejansko podobno komunikaciji, ki jo ima vlada do državljanov!

Timi Zajc izkljucen
Timi Zajc izkljucen