Ostanizdrav aplikacija Ostanizdrav aplikacija

Neobvezna #ostanizdrav aplikacija bo obvezna za prehod meja občine

Aplikacija #ostanizdrav je neobvezna. Vsaj tako so trdili. No, včeraj so predstavniki vlade tvitali, da bo ta neobvezna aplikacija obvezna za prehod meja občin za tiste prebivalce, ki živijo v občinah z boljšo epidemiološko sliko. Starejši, ki nimajo pametnega telefona in tisti, ki nimajo telefona bodo pač kolateralna škoda, kajne vlada?

Da ne bo kdo mislil, da sem si izmislil podatek, da bo aplikacija #ostanizdrav obvezna. Spodaj je tvit odstopljenega ministra, ki prikaže kako vlada deli državljane – na tiste, ki imajo dovolj denarja, da si lahko privoščijo pametni telefon in na tiste, ki si ga pač ne morejo (ne glede na razlog).

Da ne omenjam tega, da je vlada pred časom pripravila infografiko, kjer so točno določili v kateri fazi začnejo spreminjati ukrepe – ne, tega se niti najmanj ne držijo. Zakaj je potrebna ta shizofrena komunikacija v teh časih?

Prepričan sem, da je takšno pogojevanje v nasprotju z ustavo in močno dvomim, da se bo takšen odlok znašel v Uradnem listu. Nekaj so tviti, nekaj je realnost. Mogoče so upali, da si bo čez noč aplikacijo naložilo veliko uporabnikov, saj je vlada polagala velike upe v njo, kajti ničesar drugega niso v več kot pol leta pripravili.

Da tega, da bi policisti morali preverjati, če imajo državljani aplikacijo na svojem telefonu si tudi ne predstavljam. Ali bi kontrola prometa potekala v smislu: dokumente in vaš telefon? In to odklenjen telefon, da lahko policist preveri, če je na njem nameščena aplikacija in prižgana?

Sicer pa kaj se bo spremenilo od 15.12.? V omejenem obsegu se do 23.12.2020:

  • vzpostavlja javni potniški promet…
  • odpirajo frizerski saloni
  • odpirajo cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice
  • v statističnih regijah: Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno kraška in Gorenjska se v omejenem obsegu odpirajo trgovine z obleko, obutvijo, športno opremo in avtosaloni

Kolk fajn, da imajo vladni predstavniki tviter, da lahko v nedeljo zvečer sporočijo državljanom kaj jh čaka naslednje dni. Kot, da še ni dovolj psihoze in ustrahovanja, je treba narod navaditi na “Pavlov efekt” panike pred nedeljskimi spremembami ukrepov, kajne vlada?

Da o tem, da pogojevanje uporabe krši Google in Apple Terms of service za aplikacije, niti ne omenjam. Ampak očitno se ne dajo, sajo so dejansko spravilo ta odlok tudi v Uradni list

uradnilist
uradnilist

Sicer pa so bili zanimivi odzivi na tviterju na idejo neobvezne #ostanizdrav aplikacije, ki bo obvezna za prehod meja občine.

Ostanizdrav aplikacija
Ostanizdrav aplikacija
  1. Ali ima kdo podatek, kdo je avtor app ostani v riti in koliko mu je bilo za to apl placano? Mi zelo smrdi na krpcjo in compradorske namestaljke.

Komentarji so zaprti.