Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Policijske ure med 21. in 6. uro ni predlagala strokovna skupina / vlada ima državljane zgolj za talce

Portal necenzurirano je pridobil zapisnike sej strokovne skupine, na podlagi zahtevka za dostop do informacij javnega značaja, kjer je vse bolj jasno, da ukrepi v Sloveniji niso bili posledica odločitev strokovne skupine, ampak zgolj samovolja vlade. Zapisniki jasno pokažejo kaj je svetovala strokovna skupina in kakšne so bile odločitve vlade. Policijske ure med 21. in 6. uro, ki velja v Sloveniji od 20. oktobra ni predlagala strokovna skupina!

Saj verjetno ni nihče pričakoval drugega, kajne? Ampak vlada se je vedno “zgovarjala” na to, da je so vse usklajeno s strokovno skupino in da se ne odločajo sami.

Dokumenti, ki jih je pridobil portal necenzurirano jasno prikažejo, da kljub temu, da se je strokovna skupina sestala na dveh sejah, se niso pogovarjali o uvedbi policijske ure! Torej smo dobili policijsko uro na podlagi želja vlade in ne stroke, kar so nas vedno znova poskušali prepričati.

Jelko Kacin je včeraj komentiral to z besedami: Pri zdravstvenih vprašanjih so bila zagotovo v celoti upoštevana njihova pričakovanja, ko pa gre za vplive na druge sfere življenja, ki so v pristojnosti drugih ministrov, pa je morala vlada zadeve tehtati nekoliko širše.

Dva meseca imamo policijsko uro, ki je bila zgolj politična odločitev in nima veze s stroko. Ja, to je ta Slovenija, ko jo vodi najbolj uspešna vlada na svetu – no, vlada, ki ima največje število mrtvih na 100.000 prebivalcev na svetu, da ji ne bom delal krivice.

Še korak naprej – strokovna skupina se tudi ni nikoli opredeljevala do prepovedi gibanja med občinami! V javnosti pa so komunicirali, da je to ukrep, ki bi ga bilo potrebno odpraviti.

Se še komu ob vseh teh informacijah zastavlja vprašanje, če smo zgolj in samo še ujetniki te vlade? In so njihovi ukrepi zgolj represija nad državljani Slovenije. Glede na to, da je vse več indicev, da stroka z odločitvami ni imela nič, bo zanimivo dogajanje po koncu tega “sranja”. Bo kdo tožil vlado za vse to, kar so “pod krinko stroke” uvedli v Sloveniji?

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane
Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane