Drugi val covid 19 v dsojih Drugi val covid 19 v dsojih

Umrlo že 1264 varovancev DSOjev / Janez Cigler Kralj in vlada, kako se počutita ob tej številki?

Ali se zavedamo, da je umrlo že 1264 varovancev DSOjev zaradi Covid-19? Ali se zavedamo, da so to prababice, pradedki, babice, dedki, mame, očetje, sestre, bratje, hčere in sinovi … Kako se kaj počuti minister Janez Cigler Kralj, ki ni znal ustrezno zaščititi najranljivejših? Kako se počuti vlada, ki je v tem času zamenjala skoraj toliko ljudi, kot jih je umrlo v DSOjih, ki jih ni uspela zaščititi? Že dolgo nazaj je vrag odnesel šalo in te številke so kruta realnost situacije v katero nas je pripeljalo neukrepanje in napačne poteze vlade, ki se vlečejo že od marca naprej.

Od prvega trenutka Covid-19 krize je stroka opozarjala na najranljivejše. Da je potrebno zaščititi njih. Da je potrebno največ skrbi nameniti prav tem starostnikom. Pa se je kaj zgodilo? Ne.

V združenju Srebrna nit so objavili podatek, da je do 17. decembra umrlo že 1264 stanovalcev domov, od tega 678 v domovih in ne v bolnišnicah. Podatek, ki bi moral strezniti tudi tiste glave, ki še vedno navijajo za Janeza in njegovo ekipo, ki “rešuje” Slovenijo – saj je ta številka pokazatelj, da je šlo vse narobe pri reševanju te situacije.

Upam, da se odgovorni zavedajo svoje vloge v tem početju. In upam, da jih bo nekoč doletela streznitev. Saj se spomnimo preleta letal, ko je naša vlada praznovala zmago nad Covid-19. V tem času smo skoraj najboljši na svetu – tretji na 100.000 mrtvih v tednu dni. Vlada je zaprmej ponosna tudi na to in ni šment, da nas ne čaka kak prelet Migov v bližnji prihodnosti.

Še na nekaj opozarjajo v društvu Srebrna nit – namreč zakaj so v domovih in bolnišnicah dnevno lahko navzoči duhovniki, sorodniki pa ne?

Tega podatka do sedaj nisem imel, me je pa milo rečeno vrgel iz stola. Očitno hčere in sinovi ne smejo videti svojih staršev v DSOjih, lahko pa jih obišče duhovnik? A je kdo padel na glavo? A to je maslo Janeza Ciglerja Kralja?

Žalostni so ti podatki, ki predvsem kažejo odnos vlade do najranljivejših, ki bi jih bilo potrebno najbolj zaščititi. Pa vendar je vlada tudi na tem področju “failala”, kot “faila” na vseh ostalih področjih. In troli s Trstenjakove ji še vedno navdušeno aplavdirajo – srčno upam, da ne bo nekoč med mrtvimi nekdo iz njihove “žlahte” umrl v DSOju, ker pač vlada ni imela dovolj časa, da bi se pripravila na razmere v katerih smo.

Žalosten, jezen in razočaran …

Drugi val covid 19 v dsojih
Drugi val covid 19 v dsojih

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja