Nemški mediji so se danes razpisali o domnevno spornih povezavah med predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom … Tako se je glasil originalni tekst objavljen danes na Siolu, ki je postal v zadnjih mesecih povsem nekredibilen medij, saj so njihovi članki zgolj podaljšek Nova24 in Demokracije … Ne, Bild ni danes pisal o Tomažu Veselu, ampak je to članek iz leta 2016. Za prave domoljupce je to nepomembno!

Odkar je Peter Jančič postal urednik Siola, je šla kredibilnost medija v franže. Njegove kolumne in kolumne ostalih desnih kolumnistov imajo pač svoj namen. Agitacija. Povsem razumem in rade volje jih preskočim. So pač na isti listi kot so Nova24, Demokracija in ostali desnosučni portali, ki so namenjeni #fakenews …

No, danes se jim je z “udarno” #fakenews novico pridružil tudi Siol. Ko sem kliknil na povezavo sem se začudil, da Bild za božič izdaja revijo. Ampak, hej, to ni Slovenija. Vse je mogoče. Ko sem bral nebuloze, ki jih je “novinar” M.L. objavil (takrat je bil še podpisan Luka Mlakar) sem se spomnil, da sem to že nekoč dolgo nazaj zasledil. In res je. Preveril sem na Bildu in ugotovil, da je Siol leta 2020 odkril članek, ki je datiran 23.9.2016 in se sklicuje nanj, kot da se je to zgodilo danes.

Zanimivo je, kako je zavladala očitna panika na desnem polu zaradi poročila računskega sodišča, da zadnje par dni pospešeno poskušajo diskreditirati Tomaža Vesela, pa jim sploh ne uspeva. V bistvu njihov način obračuna pove vse o njih in njihovem paničnem strahu v teh dneh, ko se očitno bojijo, da bo padla vlada.

Seveda so se pofočkali vsi “desni opinion makerji” in njihovi troli .. Usklajeno … Ampak na žalost je bil to zgolj strel v koleno … Lastno …

siol vesel
siol vesel