Franc Breznik je pred dnevi zopet dokazal svojo bistroumnost. V času, ko je prepovedano zbiranje več kot 6 oseb, se je on požvižgal na odloke vlade in s tem kršil odlok o prepovedi zbiranja – ko se je preoblekel v Božička in v njihovi družbi hodil naokoli. Ali to dejanje pomeni, da se lahko preoblečemo v Batmane, Supermane, Dedke mraze in potem se neovirano družimo ali pa to velja samo za tiste, ki imajo SDS izkaznico in so imuni na vse odloke vlade.

Franc Breznik je tista oseba, ki spije dva deci viskija in sede za volan v službenem času – ko je bil sekretar na notranjem ministrstvu. Franc Breznik je tista oseba, ki je trdil, da vsak tekač dosega hitrost teka 25 km/h. Franc Breznik … Eh, ne da se mi. Se bom raje posvetil njegovemu kršenju odloka o prepovedi zbiranja.

Lepa poteza, da se Franc Breznik odloči, da se bo skupaj z Romanom Leljakom preoblekel v Božička in hodil naokoli. V bistvu, če ne bi bilo odlokov vlade, ki prepovedujejo zbiranje več kot 6 oseb, bi bil celo navdušen nad njegovo potezo.

Tako pa nisem. Še daleč od tega. Gre za ponoven dokaz, da za nekatere ne veljajo odloki, ki jih sprejema vlada, medtem ko so drugi oglobljeni, ker kršijo odloke. In v tem primeru, kot je na spodnji sliki, je šlo za več kot 6 oseb, kajne? Ali pa se bodo izgovarjali, da so vsi Božički iz istega gospodinjstva …

Medtem, ko vlada s prstom kaže na vse, ki so proti njej, da so krivi za stanje v Sloveniji, se določeni ljudje očitno požvižgajo na epidemijo in na situacijo v kateri je Slovenija – preko 2500 mrtvih do sedaj.

Mogoče se bo Franc Breznik izgovarjal na del odloka, kjer je zapisano: Ta odlok pa se ne uporablja za dejavnosti, ki se izvajajo za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti, javnih služb in za organe političnih strank. 

Mogoče se bo izgovoril, da je šlo za staro fotografijo in je on že takrat preventivno nosil zaščitno masko. Mogoče pa bo našel kakšen nov razlog, ki bo seveda povsem za lase privlečen, ampak za SdS je tudi to dovolj!

Verjetno je reševal državo, kot je takrat urejal donacije, ko so ga dobili policisti … Resnično me zanima kakšne bodo posledice – ja, retorično je to, ker je vsakomur jasno, da jih ne bo …

franc breznik
franc breznik