vinjeta vinjeta

Zakaj stranka SdS ne izpolni predvolilnih obljub in zniža ceno vinjete na 55 evrov

V času pred volitvami politične stranke obljubljajo marsikaj. Pri tem prednjači stranka SdS, ki pa kmalu po volitvah pozabi na svoje obljube. 18. maja 2019 je stranka SdS objavila, da bodo cene vinjet pod njihovo vlado – 55 evrov! In sedaj, leta 2020, ko imamo vlado Janeza Janše je cena vinjete še vedno 110 evrov. Kaj je šlo narobe?

Zanimive so predvolilne obljube, ki nikoli ne postanejo meso. V bistvu stranke računajo, da imamo volivci spomin “zlate ribice” in da nam bodo čez štiri leta, ko bodo zopet potrebovali naše glasove, lahko spet prodajali enak buče.

Ja, super je, če obljubiš polovično ceno vinjete, vendar ko prideš na ablast pa tega ne uresničiš. Pa saj volivci pozabljamo, kajne?

Takšnih in podobnih obljub stranke SDS je bilo v preteklosti nešteto – tudi božičnica v vrednosti 500 evrov je bila med obljubami, pa nisem še zasledil, da bi kdorkoli prejel ta obljubljen znesek.

Ko že omenjam vinjete. Zanimivo je, da Slovenci nismo smeli več kot tri mesece v letu 2020 izven meja svoje občine. In prepričan sem, da nimajo vse občine avtocest, da bi lahko “koristili” plačano vinjeto. Ampak vlada ni poskrbela, da bi bila vinjeta za leto 2020 cenejša – ali pa da bi znižali ceno vinjete na 55 evrov kot so obljubili.

Seveda pa obstaja še možnost, glede na to, da se je SDS v svojem predvolilnem zavajanju sklicevala na Avstrijo:

  • v Sloveniji imamo višje plače in pokojnine kot v Avstriji
  • v Sloveniji smo v zadnjem letu, ko je na ablasti Janez Janša zgradili toliko avtocest, da jih imamo več kot Avstrijci

Ste volili SDS? Potem vam pripada vinjeta za 55 evrov. Kar povejte prodajalcu, ko jo boste kupovali!

vinjeta
vinjeta