Marsikdo, ki ima svoje bližnje v DSOju, bi jih z veseljem obiskal, pa jih ne sme. Ker korona, ker ukrepi. Ampak kar velja za državljane, ne velja za Janeza Janšo, ki je leto 2020 zaključil z obiskom novogoriškega doma upokojencev, kjer je nagovoril varovance. Janez Janša brez zaščitne obleke, varovanci brez zaščitnih mask in brez fizične razdalje. Ko se bo kdo spraševal zakaj je toliko mrtvih ravno med starostniki v DSOjih …

Lahko bi napisal, da razumem “idejo” Janeza Janše, da se je odločil, da obišče DSO, ampak bi se zlagal. Ne razumem kako si lahko premier države, ki ima najslabšo Covid-19 sliko privošči kaj takšnega. Ali je res potrebno ogrožati življenja starostnikov zaradi fotografije in posnetka, ki ga potem domoljupci nadnavdušeno delijo naokoli?

Ali res nihče ne pomisli, da je Janez Janša v stiku z mnogimi ljudmi in da lahko okuži starostnike, ki so bili v istem zaprtem prostoru kot on brez mask? Ali res nihče ne zna več uporabiti “kmečke” logike? Ali pa se je Janez Janša že cepil in so se cepili že vsi starostniki v DSOju in sedaj upajo, da bo vse ok. Pa vendar, kljub temu, zakaj ogrožati življenja najranljivejših, ki jih taista vlada ni znala zaščiti ne v 1. valu, niti v 2. valu.

Ko bodo domoljupci zopet kričali, da so za vse smrti zaradi Covid-19 v Sloveniji krivi državljani, kolesarji, mediji, … Mogoče pa dobijo napačne vzore od tistih, ki bi se morali najbolj potruditi in biti vzgled. Kajti obisk DSOja ni zgled, katerega bi moral kdo posnemati. Tudi to, da so starostniki v zaprtem prostoru brez mask in da premier ni v zaščitni obleki, z vizirjem ni ravno ok, kajne?

Sicer pa je že devet mesecev jasno, da v Sloveniji obstajajo dvojna merila in pravila. Če se boste vi sprehajali po Ljubljani s kolesom, boste dobili od policistov kazen. Če se bo Franc Breznik družil z več 10 božički, to ne bo nihče niti opazil. Niti ne bo nihče več opazil, da je Janez Janša v DSOju in da starostniki nimajo zaščitne opreme.

Kar velja za nas, ne velja za njih. To je ta nova normalnost, ki nam jo vsak dan znova rišejo …

Janez Jansa obiskal starostnike v DSO brez zascitne obleke varovanci brez zascitnih mask
Janez Jansa obiskal starostnike v DSO brez zascitne obleke varovanci brez zascitnih mask