Jutri se odprejo fitnesi Jutri se odprejo fitnesi

Danes se odprejo fitnesi / šole ostajajo zaprte, na smučanje z negativnim testom

Da ne bo kdo narobe razumel. Vesel sem, da se odpirajo fitnesi! Ampak s tem zapisom želim zgolj prikazati debilnosti teh odlokov, ki jih sprejema vlada in se jih moramo državljani držati, sicer nas čakajo kazni. Od jutri lahko v fitnesih in telovadnicah vadi več posameznikov, tudi če niso člani istega gospodinjstva, vendar le, če bo zagotovljena razdalja pet metrov med posamezniki in vsaj 50 kvadratov na eno osebo v vadbenem prostoru.

To je to. Brez negativnega testa greste lahko v fitnes v zaprti prostor, ne smete pa iti na smučanje. No, na smučanje greste lahko, vendar z negativnih testom. In otroci se še vedno ne smejo vrniti domov.

50 kvadratov na osebo je sicer še ena neumnost te vlade, ker očitno se Covid-19 širi samo v dveh dimenzijah – ali pa se odločevalci niti ne zavedajo kaj sprejemajo! Sicer pa ta odlok o odprtju fitnesov “sodi” v resor ministrice Kustec, medtem ko odlok o obveznem negativnem testu za smučanje pod resor ministra Vrtovca.

Ja, tale Covid-19 je res inteligenten. Napada rad med 21. in 6. uro. Napada samo do 5 metrov razdalje. Napada na smučiščih. Nahujši je pri alkoholnih pijačah … In še in še bi lahko našteval.

In otroci se morajo še vedno šolati od doma. Kakšne bodo posledice na otroke je verjetno marsikomu jasno – da bodo fizične in psihične posledice in da bodo te posledice vidne še vrsto vrsto let. Ja, takle mamo, ko najbolj uspešna vlada v boju proti Covid-19 sprejema odloke!

Jutri se odprejo fitnesi
Jutri se odprejo fitnesi

 

  1. Madžarov ne zanima nakup slovenskih fitnesov. Bi pa radi prišli do poceni smučišč.

Komentarji so zaprti.