Včeraj je bila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, Simona Kustec gostja oddaje Studio City. Očitno so spin doktorji verjeli, da bo to dobra odločitev, ki pa se je izkazala za zelo neumno. No, drugega ni bilo pričakovati od ministrice, ki je še pred dnevi ponavljala “jezna sem” – tako kot je Počivalšek v 1. valu ponavljal “ljudje so umirali”. Verjetno gre za istega spin doktorja v ozadju, ki pa očitno nima stika z realnostjo, je pa za svoje početje dobro plačan. Ampak tokrat je šla ministrica korak dlje v svojem “navdušenju”.

Medtem, ko ne zna odgovoriti na vprašanje kdaj bodo otroci lahko šli nazaj v šole – ki so jih zapustili že pred 11. tedni in bodo posledice tega viden še vrsto let, je ona sedaj “izbrala drugačno vižo”.

Mi smo ena od vodilnih držav v Evropi, ki je zmožna v tem trenutku ponudit izobraževanje na daljavo, tudi v tem smislu smo rekorderji. Če bi bilo v drugih državah to možno, bi bila slika drugačna.

Ne.me.se.zu.va.t!

Ne gre za izobraževanje na daljavo, ampak gre za zoom konference. Vsaj jaz sem si nekoč povsem drugače predstavljal izobraževanje na daljavo, ampak očitno sem živel v zmoti, dokler ni prišla ministrica Kustečeva. Sicer sem si tudi predstavljal, da za izobraževanje na daljavo potrebuješ računalnik in pa internetno povezavo – kar bi v tem primeru morali priskrbeti ministrstvo, pa temu ni bilo tako.

Ogromno opreme za tiste, ki je niso imeli so priskrbeli posamezniki, ki so se na lastno pest odločili pomagati. Začeli so zbirati računalnike, jih posodabljati in prosili druge za pomoč. In ministrica teh ljudi, ki so sploh omogočili “izobraževanje na daljavo” niti ne omeni z besedo. Pri svojem besedičenju pa uporablja toliko mašil, da jo je naporno poslušati. Da o mlatenju prazne slame niti ne izgubljam besed.

No, suma sumarum. Ministrica še vedno ne ve kdaj bodo šolarji šli v šole in kdaj bodo otroci odšli v vrtce. Resnično me zanima, če se ministrica zaveda kakšno škodo je povzročila vsem tem generacijam otrok in mladostnikov s svojo neodločnostjo.

Kot ministrico, ki se ji ne sanja kdaj bodo šolarji šli v šole, bi jo moralo biti hudičevo sram, da se hvali, da smo ena vodilnih držav v EU na področju izobraževanja na daljavo. Še posebej, ker drugje niso šole zaprte že 11. tednov!

sola koronavirus
sola koronavirus