Enotni in svobodni smo pod Triglavom doma je naziv protesta, ki bo 13. 1. 2021 na Trgu republike. Koordinator shoda je civilna iniciativa Maske dol, glavna koordinatorka protesta pa je Anica Bidar. Kot vse kaže bo to domoljupni protest, kot je bil tisti protest v četrtek, ko se je Hojs sprehodil po ulicah Ljubljane. Ta protest nima nobene veze s petkovimi protesti in petkovi protestniki se distancirajo od dogodka. Ker bo desnica to poskusila še večkrat uporabiti, je smiselno še enkrat poudariti to distanciranje!

Za kaj gre? Ideja je preprosta in zelo dobro poznana. Že lansko leto, ko je bil protest, ki ni imel veze s petkovimi protesti v četrtek, se je zgodil enak scenarij. Od nekje se pojavi ideja, da se organizira protest. Izbere se dan, ki ni petek. Tokrat sreda, prejšnjič je bil četrtek.

Na protest se pripelje nasilnike, ki poskrbijo, da se v javnosti ustvari škoda petkovim mirnim protestom. Ker domoljupcem in vladi drugače ne uspe diskreditirati petkovih protestov, kljub temu, da so ravno zaradi teh protestov sprejeli odloke o prepovedi zbiranja, policijske ure in da so na policisti na miroljubnih protestih uporabili fizično silo, prav tako pa kaznovali ljudi, ki so prišli na protest.

Ampak tokrat so organizatorji protestov postali že preveč prozorni. Recimo simbol, ki ga uporabljajo organizatorji protesta kaže, da so zelo blizu skrajni desnici:

Tudi to, da so slogan “za svobodo, za pravico, za resnico’ uporabljali protestniki Odbora 2014, ki jih je vodil Aleš Primc pred sodiščem v podporo Janši.

Mogoče je zanimivo tudi to, da je koordinatorka sredinega protesta Anica Bidar, ki je bila vidna predstavnica paravojaške skupine Štajerska varda in sopredsednica stranke Zedinjena Slovenija.

Saj je vsem jasno čemu je namenjen ta protest, kajne?  Vlada si pač želi, da bi lahko še naprej krivila petkove protestnike za vse. Ampak tokrat so se ustrelili v koleno.

Zanimivo je, da ne upajo organizirati protestov ob petkih. Ker potem bi se karte povsem drugače pomešale in policija ne bi točno vedela koga lahko in koga ne sme aretirati. Z drugimi besedami – tako žalostni so, da se mi že malce smilijo.

No, mene vsekakor ne bo na tem protestu. In upam, da ga tudi ti preskočiš! Ker tole se ne bo dobro končalo!

domoljupni protest sreda
domoljupni protest sreda