Vlada je že pred časom zaprla cvetličarne in vrtnarije oz. v njih lahko kupci le prevzamejo naročeno. Veliko cvetličarn in vrtnarij je v tem času za vedno zaprlo svoja vrata zaradi razmer. Medtem pa lahko v različnih trgovinah kupci brez težav kupujejo rezano cvetje in lončnice. Tam pač ni virusa, medtem ko v cvetličarnah in vrtnarijah očitno je.

To, da so ukrepi vlade precej shizofreni je v tem času postalo jasno vsem. Pa ne gre samo za cvetličarne in trgovine. Podobno je tudi pri knjigarnah, ki so zaprte. Medtem pa lahko v trgovinah mirno brskate po knjigah in jih tudi kupujete.

Zakaj ima vlada dvojna merila pri določenih stvareh? Medtem, ko že tri mesece ne morem kupiti v svoji občini spodnjih hlač, nogavic in zimskih čevljev in so v trgovinah ti oddelki zaprti, pri rožah in pri knjigah temu ni tako.

Ali gre zgolj za to, da imajo nekatere panoge močnejše lobiste, ali pa dejansko vlada ne ve kaj sprejema in kakšno škodo povzroča določenih panogam?! V cvetličarnah in vrtnarijah zagotovo ni toliko obiskovalcev, kot jih je v navadnih trgovinah in posledično ne ogrožajo zdravstvenega stanja v Sloveniji.

Torej gre za nekaj drugega.

Ali rože prenašajo Covid-19? Očitno ne, kajti sicer ne bi bile na voljo v trgovinah po Sloveniji. Verjetno ni nikomur jasno, ampak to je tudi namen odlokov vlade. Da ljudje nič več ničesar ne razumejo.

Ali se zavedamo, da že tri mesece živimo s policijsko uro?

Kupovali vse kar nam je kdo ponudil in sprejemali cene ki so jih zahtevali
Kupovali vse kar nam je kdo ponudil in sprejemali cene ki so jih zahtevali