Zdravko Pocivalsek Thompson Zdravko Pocivalsek Thompson

Modus operandi desnice / za vse so krivi drugi / MSM, protestniki, ustavno sodišče, KPK – vedno je treba najti “sovražnika”

Zadnjih devet mesecev imam občutek, da je desnica brezmadežna. Vsaj po njihovem prepričanju. Desnica vedno najde krivca, ki je kriv za njihovo nesposobnost in na katerega lahko prevalijo krivdo. Modus operandi desnice je, da so za vse krivi drugi. In verjetno nisem edini, ki je to opazil v tem času, ko imamo v Sloveniji opravka s koronavirusom.

Vse se je začelo z nabavo zaščitne opreme, kjer Počivalšek ni bil ničesar kriv. Nadaljevalo se je s Hojsem, ki seveda ni ničesar kriv, čeprav je nepreklicno odstopil. Sledila je Pivčeva in njeno “influensarstvo” za katerega ni kriva. Pa Simoniti, ki ni ničesar kriv. Pa Janša, ki krivdo za epidemijo vali na državljane, medije in ustavno sodišče. Pa Cigler in Janša, ki sta krivdo za številne smrti v DSOjih pripisala pomanjkanju vlaganj v DSOje v preteklih letih. Pa ministrica Kustečeva, ki niti ne ve točno zakaj je ministrica …

Lahko bi nadaljeval v nedogled, pa vendar je povsem nesmiselno, saj je vsakomur jasen vzorec. Predstavniki desnice niso nikoli ničesar krivi. Vedno bodo našli krivca, da bodo lahko nanj pokazali s prstom.

Se spomnite lanskega marca, ko je Janša grozil Šarcu s tožbami zaradi nekaj desetih okuženih v Sloveniji? 3.121 mrtvih imamo v Sloveniji sedaj, ker je ta vlada “najuspešnejša” in se najbolj hrabro bori s Covid-19. Se spomnite “konca 1. vala”, ki ga je proslavila s preletom letal? In ni poskrbela za najranljivejše, ki še vedno dnevno umirajo?

Seveda se spomnimo vseh “uspehov” te vlade, predvsem pa se spomnimo, da smo bili vedno za vse krivi mi – državljani. Mediji. Politiki nasprotnega pola. Petkovi kolesarji … Našteval bi lahko v nedogled in priznam, da jim domišljije ne zmanjka, ko morajo najti krivca za svojo nesposobnost. Oni pač niso ničesar krivi. Njim se vedno dogajajo krivice. Vedno je nekdo, ki jim nagaja. Pa naj bodo to protestniki, ustavno sodišče, KPK, računsko sodišče, upravno sodišče, mediji, državljani.

Vse to me spominja na čase Jugoslavije, ko smo imeli vedno “zunanjega sovražnika”. Očitno tukaj vlečejo paralele na desnem polu. Kar se Janezek nauči, to Janezek zna očitno velja za njih. Predvsem pa mora biti to naporno, da morajo vedno znova najti krivce za lastno nesposobnost in nepravilno ukrepanje.

Ves svet je proti njim in samo njim se gre za Slovenijo, kajne? Njim bi bilo najboljše vladati brez državljanov, brez medijev, brez ustavnih sodišč … Brez zastavljanja zoprnih vprašanj. Brez kritik na njihov račun. Predvsem pa brez vmešavanja v njihove posle. Ker to vse delajo zgolj in samo za dobrobit Slovenije. In svizec zavije čokolado!

Zdravko Pocivalsek Thompson
Zdravko Pocivalsek Thompson

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja