Zakaj Igor Zorčič ne dovoli tajnega glasovanja zunaj DZ / zakaj ne upošteva 83. člena Zakona o volitvah v DZ

Te dni je bilo veliko polemik o tajnem glasovanju zunaj DZ in včeraj je Igor Zorčič sporočil, da to pač ni mogoče in opozoril na etični vidik tega! Seveda ni nihče pričakoval, da bo Igor Zorčič našel rešitev, čeprav je ta zapisana v 83. členu Zakona o volitvah v DZ. Ampak njim ni v interesu, da se poslovijo z oblasti in izgubijo plače, kajti za poslance SMCja ne bo nihče več glasoval (vsaj tako kažejo javnomnenjske ankete).

V Sloveniji je lažje najti 1000 in en izgovor, kot pa najti rešitev. In to je dokazal tudi Igor Zorčič v preteklih dneh, ko bi se lahko mirno odločil, da upošteva 83. člen Zakona o volitvah v DZ, kjer je zapisano:

83. člen: Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu. To morajo sporočiti okrajni volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja.

In če to lahko velja za volivce, lahko velja tudi za poslance, kajne? Glede na to, da so takšno prakso že uporabili pri dr. Možganu v 2. sklicu državnega zbora, bi verjetno to isto rešitev uporabili tudi sedaj.

Ampak zakaj bi, kajne? Če jim to omogoča, da še malce dlje obdržijo v sedlu in mirno plenijo …

  1. Zato ker gre kokain v kopalniški opremi za zagreb.v gorenju polnijo kontejnerje z kokainom v stroje.ocg kontejner.stegne lek Novartis kokain

  2. Stegne orbico lek Spirit BTC Kranj koka v vse smeri avtoceste hladilnice kokain se mješa

Komentarji so zaprti.