Od torka dalje omejitev gibanja na obcine Od torka dalje omejitev gibanja na obcine

Ob 17. uri bo Janez Janša na novinarski konferenci govoril o angleškem sevu novega koronavirusa ter ukrepih

Očitno je angleški sev novega koronavirusa že v Sloveniji. Po neuradnih podatkih Televizije Slovenija so v Sloveniji potrdili že osem primerov angleškega seva – seveda me na tem mestu zanima kako je usel ta sev priti v Slovenijo in kdo bo odgovarjal za to. Ampak bolj zanimivo je, da bo danes ob 17. uri Janez Janša na novinarski konferenci govoril o tem novem sevu in ukrepih, ki jih bomo deležni državljani.

Če je kdo verjel, da se bomo počasi vrnili v normalnost, je bil neverjeten optimist. Sicer Janez ponavadi ne prinaša slabih novic, ampak danes niti najmanj ne dvomim, da ne bo izkoristil priložnosti, da se ne bo pohvalil kako uspešni smo v boju s Covid-19 in da bo treba še malce počakati preden se začnejo sproščanja. Imamo 3360 mrtvih.

Z drugimi besedami – dvomim, da bomo kmalu doživeli normalnost, ki smo jo že pozabili. Saj veste, da vam ne bo treba ob 21. uri biti že doma. Da boste šli lahko na sprehod v drugo statistično regijo, ali pa, da bi lahko kupili v trgovine “spodnje gate” al pa “štumfe”.

Jaz bi si želel, da bi Janez storil sledeče. Priznal, da so zajebali. Da so nas deset mesecev imeli za kretene in bedake. Sporočil, da odstopa celotna vlada in da naj se z vsem tem sooča stroka in ljudje, ki ne bodo izkoristili stanja in situacije in še dodatno delili narod.

Ja, optimist sem. Verjetno bomo izvedeli, da se šole ne bodo odprle. Da se bodo zaostrile razmere. Da se bomo lahko gibali na razdalji 50-metrov od doma. In da smo si sami krivi.

In če bo slednji scenarij, potem pričakujem, da nekdo toži vlado, kot je Janez grozil Marjanu v začetku marca – da ga bo tožil, ker ni preprečil vnosa virusa v Slovenijo. Ampak saj vemo o dvojnih vatlih v Sloveniji, kajne?

Za točne informacije bomo morali počakati do 17. ure … In verjamem, da nas ne čaka nič dobrega!

Od torka dalje omejitev gibanja na obcine

  1. Mislim, da otroci ne bodo videli šole v torek.

Komentarji so zaprti.