Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator

Za angleški sev Covid-19 v Sloveniji je kriv državljan Kosova / ne to, da lahko v Slovenijo prideš brez obveznega testa na Covid-19

Janez Janša je imel novinarsko konferenco. 40 minut govorjenja, kjer ni povedal ničesar. No, razen tega, da je angleški sev prinesel v Slovenijo državljan Kosova in da nam je Slovaška dala teste za testiranje angleškega seva, kajti Janez ni vedel, da obstajajo ti testi! Se še kdo čudi, da na smučišče ne morete iti brez opravljenga testa, v Slovenijo pa lahko vstopite na podlagi testa, ki ga tisti, ki vstopa sam pokaže??! Le kaj bi šlo lahko narobe?

40 minut novinarske konference je bilo takšnih kot je zadnjih deset mesecev v Sloveniji. Nihče nima odgovora na nobeno vprašanje, se pa non stop ponavljajo enake floskule. Naslednjih 14 dni bo odločilnih. Upoštevajte navodila. Uporabljajte zaščitno opremo – sedaj je Janez predlagal FFP2 maske.

Ampak nazaj k možnosti vstopa v Slovenijo. Mene čudi, da lahko pride vsak čez mejo že s tem, da na meji pokaže “opravljen” test – vsi pa vemo kako preprosto je “pofejktati” takšne stvari. No, v bistvu tudi potrebe po fejkanju ni, če se uporabljajo hitri testi kripto nategunov, kajti če se greš dvakrat testirat, ni hudič, da ne bo enkrat test negativen.

Očitno se je vlada odločila, da jim to, da tujci prinesejo nov sev virusa sploh ni pomembno, je pa pomembno, da imajo ljudje, ki gredo na smučanje na smučišče opravljen hitri test in to morajo tudi pokazati pri nakupu smučarske karte.

Ne, meni ni jasno ne eno in ne drugo. Ampak očitno je fajn, da imamo ta novi sev, kajti spet nam bodo lahko grozili, spet nas bodo še bolj zapirali, predvsem pa se bodo lahko spet dičili, da so rešili Slovenijo in Slovence pred smrtnim virusom.

Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja