Sam zagovarjam ničelno toleranco do homofobnih, rasističnih in fašistoidnih izjav. Ampak očitno to ne velja za Normo Korošec in za oddajo Faktor na TV3? Vsak normalni urednik (ja, Pertinač, tebe gledam) bi oddajo prekinil, prav tako pa bi taisto pričakoval od sogovornikov, ki sta delala družbo Normi Korošec – ampak Tino Mamič in Boštjan M. Turk sta bila zgolj tiho in dopuščala izjave kot so: “Različne rase imajo različne IQ-je in če to poveš, si takoj rasist”, “Zakaj je Afrika celina brez upa? Mogoče zato, ker so črnci leni in neumni.”

Spodaj je primer cvetoberja njenih izjav v tej dotični oddaji. V vsaki normalni državi, bi takšne izjave sankcionirali, prav tako pa bi se na tnalu znašel odgovorni uredik in sama televizijska postaja, saj gre za eklatanten primer sovražnega govora, ki v našem prostoru in času nima prostora.

Ampak ker gre za pripadnico desnice, gre verjetno zgolj za svobodo govora, kajne? Saj se je Norma samo spraševala te stvari, ker jih boga reva ne razume.

Ja, to so izjave osebe v TV oddaji v začetku leta 2021 in ostali udeleženci so to tolerirali in urednik oddaje tega ni prekinil!

Kakšni so bili odzivi na to na tviterju?

Srčno upam, da je policija ukrepala in da se bo zaradi svojih izjav Norma Korošec zagovarjala pred za to pristojnimi institucijami. Je pa res, da smo se mogoče takšnim besedam pred mnogimi leti smejali in se delali norca iz oseb, ki so to govorie, namesto, da bi jih obsojali. In sedaj žanjemo to, kar so takrat si ljudje sejali. In ne, nič dobrega nas ne čaka, če se takšni primeri sovražnega govora pojavljajo v TV oddajah in prisotni niti ne reagirajo na vse skupaj.

norma korosec

norma korosec

2 Responses to Zakaj je lahko Norma Korošec nestrpna, homofobna, rasistična in fašistoidna v oddaji Faktor na TV3?

  1. MIRAN PIGNER pravi:

    TV3, Nova24, a to sploh kdo gleda? In kdo je ta norma korošec?

  2. MIRAN PIGNER pravi:

    Zanima me, zakaj me pri pisanju komentarja tukaj skoraj vsakič vrže ven?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.