Ko drzava sklene 30 mio vredno pogodbo s podjetjem kjer je zaposlena mati Mateja Tonina Ko drzava sklene 30 mio vredno pogodbo s podjetjem kjer je zaposlena mati Mateja Tonina

Matej Tonin, začasni minister za zdravje / šale se pišejo same

Matej Tonin bo postal začasni minister za zdravje, je bila včeraj zvečer udarna novica medijev. Bil sem prepričan, da gre za šalo, ki jo potrebujemo v teh časih. Bil sem prepričan, da ni nihče dejansko res pomislil na to, da bi oseba, ki je izgubila stik z voznikom tovornjaka zaščitne opreme v prvem valu (šlo je za nateg) postala minister na najbolj ključni funkciji v tej situaciji v Sloveniji. Ampak ne, ne gre za šalo. Gre za prebrisano idejo Janeza.

Ministri bodo rotirali na funkciji ministra za zdravje. Briljantna ideja, kajne? Kljub temu, da smo že več kot 3 mesece zaprti znotraj statističnih regij, da imamo policijsko uro, da ukrepi ne delujejo, se bo sedaj z vsem tem spopadal minister za obrambo! Ja, to se te odločitve vlade.

Ko imamo 3.425 mrtvih, se bo minister za zdravje menjal na tri mesece. V nekem trenutku bo zaprmej postal minister tudi Zdravko Počivalšek, ki se je izkazal v prvem valu z izjavo “ljudje so umirali”. To je verjetno dovolj dobra referenca, da lahko postane minister za zdravje, kajne?

Namesto, da bi na to mesto dobili nekoga, ki bi bil strokovnjak na tem področju, ki bi razumel in poznal zdravstvo, se je Janez raje odločil za boljšo potezo – ko ne bo nihče kriv za nič, saj bo to rotirajoča funkcija. Ko bo vsak lahko tri mesece “tamanil” ta resor in nikomur ne bo nihče gledal pod prste.

Žalostno, ampak resnično. Naj zadnji ugasne luč …

Ko drzava sklene 30 mio vredno pogodbo s podjetjem kjer je zaposlena mati Mateja Tonina
Ko drzava sklene 30 mio vredno pogodbo s podjetjem kjer je zaposlena mati Mateja Tonina

Komentarji so zaprti.