Prejšnji teden Kranj, ta vikend Ajdovščina. Hitri antigenski testi, ki jih je v Slovenijo pripeljalo podjetje Majbert Pharm so še enkrat dokazali, da so vredni “pol kurca mrzle vode”. V Ajdovščini je bilo namreč 21 lažno pozitivnih hitrih antigenskih testov. Iste osebe so bile na PCR testiranjih negativne. Pojavlja se vse več zahtev, da se prekine testiranje s temi hitrimi antigenskimi testi, ker so rezultati povsem nezanesljivi in povzročajo velike težave šolam in tudi zdravstvenemu osebju, ki mora dvakrat testirati ljudi.

Pojavljajo se težnje, da bi moral NIJZ razmisliti o kakovosti teh testov, saj so izkušnje s terena vse prej kot pozitivne. Namreč, v Ajdovščini so iste ekipe testirale večje število ljudi in v kraju Dobravlje je bilo 15 odstotkov pozitivnih testov. Ker gre za šolnike, to pomeni, da danes zaradi teh testov ne bodo odprli šole.

Glede na to, da vlada zahteva vse več testiranj, da se lahko odpirajo določene dejavnosti, je verjetno vse bolj jasno, da gre zgolj za to, da se ti testi uporabijo. Da ne gre za dejansko preverjanje stanja. Da tega, da se vsak teden dogajajo takšni primeri kot sta ta iz Ajdovščine in iz Kranja pa je dodaten dokaz, da ni nihče naredil strokovne analize pred nakupom teh testov. Če se še kdo sprašuje kako potekajo te stvari v Sloveniji, ima sedaj odgovor na dlani. Ni pomembno kakšni so testi, važno je, da so jih dobavili “naši”.

Kripto nateguni so pač storili “bolan posel”. Mi pa smo kolateralna škoda.

majbert pharma hgt test
majbert pharma hgt test