Verjetno nisem edini, ki ga nova normalnost vse bolj moti. Nova normalnost je to, kar nam predpiše vlada in mi se moramo držati vsega tega, kajti oni to počnejo zaradi naše varnosti, zaradi boja proti Covid-19. In med te ukrepe sodi tudi 15 minut in več čakanja na -5 stopinjah za vstop v trgovino z živili. To je očitno naša nova normalnost, ki se je bomo morali navaditi, dokler ne bomo vsi cepljeni – čeprav smo 15. februarja, ko naj bi bilo v Sloveniji dovolj cepiva za vse, seveda to ne drži in nikomur ni niti najmanj jasno kdaj pride na vrsto za cepljenje.

Kljub temu, da nisem več najmlajši, se ne spomnim časov, ko bi morali stati 15 minut pred trgovinami, da bi lahko zapravili svoj denar v njih. Mogoče ob otvoritvah novih trgovin, ko so imeli ugodne otvoritvene popuste ali pa pri začetku sezonskih razprodaj se je to že dogajalo, ampak nikoli še nisem čakal 15 minut na -5 stopinjah, da sem lahko nakupil osnovna živila.

Očitno je to en izmed ukrepov, ki bo poskrbel za večjo odpornost državljanov, ali pa jim bo čas v vrsti dal možnost, da razmislijo če je to življenje, ki si ga želimo.

Pa vendar čakalna vrsta ni samo za vstop v trgovine, ljudje čakajo dve uri in več za brezplačni hitri test, s katerim dokazujejo odsotnost Covid-19 in zaradi ukrepov vlade lahko samo z negativnim testom gredo v službo ali pa celo na smučanje.

Kot sem že večkrat zapisal – tale Covid-19 je izredno inteligenten, predvsem pa ve kako ljudjem popolnoma zakomplicirati življenja. No, mogoče sploh ni Covid-19 krivec za to, ampak naša vlada, ki se je lotila reševanja Covid-19 situacije povsem napačno, o čemer priča tudi 3.717 mrtvih v Sloveniji zaradi Covid-19.

Če v Jugoslaviji nisem mogel dobiti vseh znamk kavbojk, ki bi si jih želel in sem za to moral preko meje v Italijo, je situacija v Sloveniji precej bolj čudna. Kavbojk sploh ne morem kupiti, razen, če jih naročim preko spleta. In v Italijo sploh ne smem iti, kajti prečim občinske meje, kar je prekršek – v petek zvečer, ko sem odhajal iz pisarne ob 22:30 uri, so me na Dunajski cesti ustavili policisti z modrimi lučmi in preverili moje dokumente in dovoljenje za gibanje izven policijske ure.

Ja, to je ta nova normalnost. In meni ni niti blizu niti mi ni všeč.

Ko strah pred koronavirusom preraste v psihozo in ljudje brezglavo nakupujejo v trgovinah