Trenutna vlada ima podporo 41 poslancev in s podporo SNS 44 / torej imamo manjšinsko vlado

Včerajšnja nezaupnica vladi je bila pokazatelj razmer v politiki v Sloveniji. Dan, ko je dokončno umrla demokracija in dan, ko so koalicijski poslanci dokazali, da veliko govorijo, ampak ne vedo točno kaj govorijo. Še bolj žalostno pa je, da je bila panika tako velika, da 37 poslancev ni prevzelo glasovnic in 6 poslancev je oddalo neveljavne glasovnice, čeprav imamo v ustava RS, v 82. členu zapisano: “Poslanci so predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila”

Po pričakovanjih je včerajšnja nezaupnica padla. Ampak na dan je prinesla dejansko realno stanje v politiki. Ko premier nima časa, da bi bil v parlamentu, saj je po svojem popolnoma nepripravljenem govoru odšel iz parlamenta in je na dan prišlo, da vlada nima podpore 47 poslancev, kot so to do sedaj trdili, ampak ima na svoji strani zgolj 41 poslancev, s podporo SNS 44 poslancev in z dvema manjšinskima poslancema, ki “vedno pripadata” koaliciji 46 glasov. Temu se ne more reči stabilna vlada, ampak kvečjemu manjšinska.

Včeraj sem poslušal nebuloze, ki so jih določeni predstavniki koalicije povedali v parlamentu. In sem se zgražal – Eva Irgl o projekcijah (ko je govorila o lastni stranki, kajne Eva!?), Jure Ferjan o svoji ženi, poslanec Polnar po pofunklih … Žalostno, da temu še kdo reče demokracija. In še bolj žalostno, pri vsem tem je, da smo državljani tiho ob vsem tem. To, da so imeli poslanci SdS pripravljene “grafike” in so jih kazali ob vsaki besedi, me je bolj spominjalo na 1. razred osnovne šole – no, saj po drugi strani jih razumem. Očitno morajo svoje volivce tako nagovarjati, da jih razumejo.

Pa še nekaj je bilo včeraj zanimivega. Karel Erjavec ni mogel prepričati poslanca Desusa, da glasuje za nezaupnico, je pa en izmed poslancev SMC glasoval za zaupnico. Zanimivo, kajne?

Aja. In če bi bile jutri volitve, bi bila ta vlada zgolj in samo še oddaljen spomin, ki se ga bomo s cmokom v grlu spominjali še naslednjih 30 let, ko bomo plačevali njihove zapitke – ki so jih včeraj vsi poudarjali – koliko denarja so oni namenili državljanom Slovenije v času Covid-19. Kot bi “talali” denar iz lastnih žepov in ne bi bilo to iz naše malhe. Žalostno, vendar resnično, da si nekdo v letu 2021 predstavlja, da je on država!

 1. Ma vsi ste eni navadni drekači. Trenutno nimamo enga ustreznega človeka na voljo ki bi bil sposobn vidit to vlado.

  1. Ja a hočte povedat da imamo večinsko opozicijo, sam to me zanima????

 2. “ki se ga bomo s cmokom v grlu spominjali še naslednjih 30 let, ko bomo plačevali njihove zapitke ”

  Kako si prišel do številke 30 let?

  1. Mene ne skrbi odplačevanje dolgov. Tega ne bo, ker nam jih bodo odpisali. Vse. Nam pa vse zaplenili in strpali na farme prašičev.

  2. koliko casa smo placevali “sranje” njegove 1. vlade? koliko casa sranje njegove 2. vlade?

 3. Odkar je Levica, sem jih volil. Nikoli več. Vsi drugačni, vsi enaki, vsi pokvarjeni. Kragajo se za stolčke, kaj teži ljudi, jih ne briga. No, do volitev, če bodo še kdaj. SRAMOTA SO VSI SKUPAJ!

 4. Me prav zanima, kakšne podkupnine, aja, pardon, koronske dodatke oni prejemajo.

 5. Vprašanje za janšiste, domoljupce, počasnejše in ostale bedake: je slovenski narod že kdaj, zadnjih 500 let, tako trpel kot zda? (policijska ura, nagobčniki, prepovedano druženje,..) Ne, niti v fevdalizmu ni bilo tako usrano.

  1. K si živel takrat, k si tko pameten? Aja, takrat smo imeli par nepar, pa v vrste po olje, kavo, prašek,.. .
   Enoumje na vsakem koraku, zdej ko imaš pa polno rit, te pa vse mot. Dej nehi no!?!

   1. ne boš verjel, ampak odgovor je da. kje je torej težava? a, ja, da moraš pisat nebuloze, čeprav nimaš osnovnega pojma o tem.
    olje in kava sta se dobila … ne bodi bedak

   2. pa btw. se ti zavedaš, da je bila vsa infrastruktura, ki jo ima slovenija zgrajena v “enoumju”? verjetno ne, kajne? železnice, ukc, btc, avtoceste, ….

 6. Pa najhujše šele prihaja. Tisti, malo zrelejši, se spomnite tiste: došao je tiho, i ušao polako.
  S svojim tihim pokoravanjem in molkom smo vedno bližje temu. Da bomo samo še prašiči na farmi.

 7. Veleumski vsevedni “protiSlovenci”: poglejte se enkrat že v igledalo in si vsa ta nakladanja povejte s pravim imenom in priimkom NA GLAS! Bo šlo? NE VERJAMEM!

 8. Roni, misliš, da je JPD lagal, ko je sredi novembra v intervjuju v Mladini razlagal, da ima že zagotovljenih 46 glasov?

 9. Janez bo šel seveda sedaj še dlje…v svojo temo. Zanima pa me, kaj bi bilo, če bi samo za koalicijo kul zavrtel čas nazaj preden je Šarec odstopil? Bi ravnali drugače? Bi sprejeli f…ing predlog od Levice, da se ukine dod. zdr. zavarovanje, ker zaradi tega je Šarčeva vlada razpadla…

 10. Natanko na isti dan, 15.2. (1573), kot je bilo “kronanje” vodje kmečkega punta Matije Gubca je v Sloveniji dokončno bila zgažena demokracija kolikor je je še bilo!
  Vrata so tako odprta na stežaj slovenskemu Augustu Pinočetu, pa to komu všeč ali ne. Tako se zgodi, ko narod predolgo gleda v tla.

Komentarji so zaprti.