janez jansa guy janez jansa guy

Janez Janša spet sramoti Slovenijo / Calm down, Guy Verhofstadt You are not the head of a colonial power any more. And Slovenia isn’t Congo, either.

Nov dan, novo sramota za Slovence. Evropski poslanec Guy Verhofstadt je tokrat postal tarča “napada” Janeza Janše na tviterju, ki mu je očital precej smešne stvari. In to zgolj za to, ker je Guy opozoril, da gre Slovenija, ki bo kmalu predsedovala EU, po poti Poljske in Madžarske.

Janšev tvit se je glasil: Calm down, Guy Verhofstadt You are not the head of a colonial power any more. And Slovenia isn’t Congo, either.

Sicer ne vem od kje prebliski za takšne tvite, še posebej ker nekateri živimo v letu 2021 in ne v letu 1960 kjer očitno živi Janez. Dejstvo je, da te sramote, ki nam jo vsak dan v svetu povzroča premier, ne bo kar tako preprosto odstraniti.

Zanimivo bi bilo dobiti vpogled v razmišljanje tujcev o Sloveniji, ko berejo tvite in spremljajo medije, ki zadnje čase vse več poročajo o Sloveniji – v negativnem kontekstu, predvsem pa kjer prikazujejo odnos premierja do državljanov Slovenije. Verjetno bo tudi marsikateremu Slovencu v tujini nerodno priznati, da prihaja iz Slovenije in bo raje preskočil odgovor na to vprašanje.

Ali res še ni bilo dovolj sramotenja Slovenije in Slovencev v svetu s strani ene osebe v Sloveniji?

janez jansa guy
janez jansa guy

Komentarji so zaprti.