Janez Poklukar je minister za zdravje par dni. Sicer je prišel na ta položaj s precej “prtljage”, ampak očitno je všečen trenutni ablasti, kar pomeni, da “prtljaga” ni pomembna. Očitno je pomembno zgolj to, da je njihov. Ampak to, da je bil včeraj povabljen v oddajo 24ur zvečer in je bil njegov odgovor, da nima časa je v teh časih precej nenavadno. Saj oni delajo 24/7, kajne? In si izplačujejo dodatke in vse ostalo.

Na vprašanje, če bi lahko ob 23. uri sodeloval preko videokonference je bil njegov odgovor, da je že vse v zvezi s cepljenjem pojasnil na novinarski konferenci. Ima Janez Poklukar že prepoved nastopanja v medijih, kot nekateri drugi ministri in predstavniki? Ali pa zgolj nimamo pripravljene nobene strategije in zato je boljše, da ne hodi v oddaje, ker bi samo pokazal, da nismo pripravljeni na nič.

To, da je Janez Poklukar zasedel enega najpomembnejših mest v teh časih, je verjetno jasno vsakomur. Tudi to, da bi morala biti cepljenje in boj proti Covid-19 sedaj prva naloga, je jasno vsakomur. Pa vendar imam vse bolj občutek, da temu ni tako.

Cepljenje ne gre po “planih”. Nihče še ni videl točnega načrta in strategije cepljenja, predvsem pa nihče ne ve točno kdaj pride na vrsto za cepljenje. V bistvu so v teh dneh prišli na dan podatki, da se bodo diplomati in politiki cepili pred starejšim prebivalstvom, ki bi moralo biti že cepljeno v tem obdobju – po tistem, kar so “predstavniki ablasti” govorili pred kamerami še nedolgo nazaj.

Če je šlo zopet za prepoved nastopa v oddaji, potem je verjetno vsakomur jasno, da bo kmalu eden in edini, ki se bo še smel pojavljati v medijih Janez Janša. Ja, temu desnica reče demokracija …

Obvezna uporaba zascitne maske in zascitnih rokavic na zaprtih javnih krajih