Policija je februarja objavila statistične podatke o kriminaliteti za leto 2020 v Sloveniji. Podatki so zastrašujoči – še posebej, ko se zavedamo, da smo bili skoraj pol leta od tega v “lockdownu”. Število kriminalnih dejanj se je sicer zmanjšalo za 3 odstotke, kar pa ni številka s katero bi se kdorkoli hvalil, še posebej, ker se je v tem času število obravnavanih kaznivih dejanj umorov povečalo za 83 odstotkov, ubojev pa za 48 odstotkov. Ja, posledice Covid-19 so sedaj vse bolj vidne.

Denis je včeraj na tviterju objavil statistične podatke kriminalnih dejanj v primerjavi s prejšnjim letom. In številke so takšne, da bi nas moralo zaskrbeti. 34 umorov in ubojev več v letu 2020, v primerjavi z letom 2019.

Pri tem je potrebno upoštevati še podatek, da števila samomorov ni objavljenega. Kajti tudi tiste številke so vsaj po nekaterih neuradnih podatkih še precej bolj strašljive. Še posebej število samomorov med mlajšimi osebami, ki jih seveda nihče nikjer ne objavlja. Posledice lockdowna bomo v Sloveniji čutili še vrsto let.

stevilo ubojev in umorov
stevilo ubojev in umorov