ministrica brez maske ministrica brez maske

Simona Kustec o mariborskih dijakih / da razumejo in tudi prevzemajo odgovornost za svoja dejanja / zakaj se ona ne drži tega in odstopi?

Simona Kustec ni slehernik. Je ministrica za izobraževanje in šport, ki je pokazala, da ni kos svoji nalogi in da jo ne zanima kaj se dogaja s šolarji, dijaki, študenti, še manj pa kaj se dogaja s športniki. Je oseba, ki se bo v zgodovino Slovenije zapisala kot ena izmed najslabših ministric, predvsem pa ki je pred par dnevi glede mariborskih dijakov, ki so dobili kazni, ker so si želeli nazaj v šole in so to pokazali na ulici izjavila: “da razumejo in tudi prevzemajo odgovornost za svoja dejanja. To je tisti prvi korak v svet odraslosti.

Normalen, odrasel človek, ki je za nameček še minister, tega ne bi izjavil. Ravno obratno. Ravno ona bi morala biti tista, ki bi branila željo dijakov po vrnitvi nazaj v šolske klopi. Vendar je dokazala, da jo ne briga za njih, kar naj bi bila njena naloga, ampak jo briga zgolj za to, da je ona še naprej ministrica.

Ko bi vsaj bila tiho, ali pa, če bi bila ona res tako nedolžna, potem bi se mogoče lahko še potrudil, da bi razumel njeno izjavo, tako pa je ne razumem kako lahko ministrica za izobraževanje izjavi kaj takšnega. Še posebej, ko so njo pred časom dobili brez maske na prireditvi, ko so bile maske v zaprtih prostorih obvezne in ona ni dobila nobene kazni.

Je to ta odgovornost o kateri ona govori? Je znesek kazni nakazala v dobrodelne namene? Ali pa je zgolj dokazala, da ni odrasla in da ne šteka, da je ona slehernik in da tudi zanjo veljajo pravila. No, če si v senci Janeza, potem ni pravil, ki bi se jih morala držati, predvsem pa se požvižgajo na vse ostale ljudi, kar nam vsakodnevno zelo nazorno prikazujejo.

Ob takšni izjavi bi pričakoval njeno opravičilo in takojšen odstop. Ampak tega ne bomo dočakali, kajti dokler kima je Janezu pomemben član vlade. In ja, generacije otrok se je bodo spominjale kot ministrico, ki jih ni pustila v šole, čeprav so si to želeli. Sicer nisem pričakoval, da bom kdaj to doživel – ampak šolarji so si sami želeli nazaj v šole in ministrica jim tega ni dovolila.

Žalostno, kajne Simona Kustec … Žalostno.

ministrica brez maske

  1. Ministrstvo ni svet odraslih… zato pa so taksne neumne odlocitve …

Komentarji so zaprti.