Blender KitchenAid 4 Blender KitchenAid 4

Blender KitchenAid / nikoli ni prepozno za nakup prvega KitchenAid blenderja

Blender KitchenAid je top! Če bi to vedel že prej, ne bi kupoval “poceni” blenderjev, ki jim je rok uporabe (beri – uničil sem ga zelo hitro) potekel precej hitro in tudi niso bili tako uspešni pri “svojem delu” kot je KitchenAid blender. Ta objava ni plačana, kot niso plačane vse ostale objave na tem blogu. Je pa posledica nakupa tega blenderja, ki se je izkazal za super nakup.

V življenju sem zamenjal že celo vrsto blenderjev. Od takšnih zelo poceni, do malce dražjih. Mislim, da jih je bilo šest ali sedem. Blenderji so pač potrošna roba in vedno se mi je zdelo, da je 70 evrov maksimalna vrednost, ki sem jo pripravljen plačati za blender. Če bi upošteval svojo logiko, ki je podobna logiki Angležev: nisem tako bogat, da bi kupoval poceni stvari, potem bi verjetno že zdavnaj pred tem pristal na KitchenAidu, tako pa sem si ga samo želel.

Pred mnogimi leti je kolega naročil KitchenAid blender iz ZDA, ker se jih pri nas še ni dalo dobiti. Strošek je bil ogromen, ampak “produkti” so bili vrhunski. Blender je bil sicer precej glasen, ampak je bil za profesionalno uporabo. Takrat se mi je takšen znesek zdel veliko previsok, vendar nisem pomislil, da se bo v roku 10 ali več let uporabe veliko bolj amortiziral, kot pa se je veliko število blenderjev, ki sem jih jaz v tem času nakupil.

Zakaj sem se torej odločil za KitchenAid blender? V bistvu je bilo vse skupaj splet naključij. Sicer sem kupil blender druge znamke, vendar šele doma ugotovil, da ni tisti, ki sem ga želel – oznaka je bila enaka, vendar sama vsebina ne. In sem ga šel zamenjati in ko sem stal pred KitchenAid blenderji je bila odločitev hipna. Doplačal in odnesel domov. Ga umil in vanj stlačil cel kup sadja. Nastavil pravi program in se dičil “produktu”, ki ga je ustvaril. Ni mi bilo potredno dolivati vode, da bi se sadje “zblendalo”, prav tako mi ni bilo potrebno tresti posode, da bi sadje padlo na rezila. Zgolj opazoval sem.

Izbrani KitchenAid blender ima moč 550W, 5 hitrosti in 1,7 litrsko posodo, ki je sicer plastična, ampak jo je mogoče prati v pomivalnem stroju, kar je bil eden izmed pomembnejših faktorjev pri nakupu. In ima funkcijo “slow start”, kar pomeni, da tudi če ne zaprem pokrova, da ne bo kuhinja v barvah zelenjave ali sadja. Prav tako pa ni tako glasen kot sem bil do sedaj navajen KitchenAid blenderjev. Z drugimi besedami – navdušen sem nad njim in nad “smutiji”, ki jih kreiram v njem.

Cena? Tale spodaj stane manj kot 200 evrov. Ni za profesionalno uporabo, ampak za parkrat na mesec bo več kot dober. Predvsem pa ni modelno leto 2021, ampak mene to ne moti, kajti bolj pomembna mi je funkcionalnost in pa način delovanja kot vse ostalo. In če bi se še enkrat vrnil nazaj na nakup svojega prvega blenderja – definitivno bi izbral KitchenAid in bi ga imel verjetno še danes, saj mi deluje dovolj robusten, da bo preživel moja mučenja z razno zelenjavo in sadjem.

Blender KitchenAid 4
Blender KitchenAid 4
Blender KitchenAid 1
Blender KitchenAid 1
Blender KitchenAid 2
Blender KitchenAid 2
Blender KitchenAid 3
Blender KitchenAid 3
  1. WILL IT BLEND? Samo če ti zblenda iPhone, verjamem, da je qualiteten ;)

    1. sem zelel pred leti to storiti z eno drugo znamko blenderjev, pa mi niso dovolili :)

    2. Preveč švoh motor ima za to početje … :D

      Blendtech, Vitamix, Oster, Ninja … to so znamke, ki drobijo in rabiš drobilnik za to. :)

Komentarji so zaprti.