Žiga Turk je prejemnik nagrade bodeča neža za najbolj seksistično izjavo leta 2020. Kakšna je bila ta njegova izjava? To je bil njegov tvit, kjer je zapisal: “Ampak bistvo se mi zdi drugje. Če je seks samo rekreacija, potem posilstvo ni nič hujšega kot faul. Če pa seks ni rekreacija, pa pade temeljna premisa naprednega pogleda na to vprašanje, ki je uveljavljeno od 1968 dalje.

Ja, Žiga Turk je primerjal posilstvo s faulom pri športu in tako premagal ostale štiri, ki so se prav tako potegovali za “ta laskavi naslov”. Ostali štirje: nekdanji vodja Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni Brane Dobnikar, pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov na ministrstvu za notranje zadeve Borut Jakopin, pravnik Miha Šepec, duhovni voditelj Urban Urbanc.

Ampak od vseh izjav je bila ravno izjava Žige Turka, ki je dvignila ogromno prahu. Njegova razlaga je bila sicer, da ga ni nihče razumel. Kar je seveda povsem jasno, saj Žigo Turka lahko razume samo Žiga Turk, vsi ostali pač nismo na njegovem nivoju in ga ne moremo razumeti niti pod razno. Da ne bo pomote. Žiga Turk sproducira toliko izjav, da je že prav smešen. In seveda je krivda vedno v drugih, ker ga nihče ne razume!

Slovenija danes - slovenijadanes.si 2