Policija in njihove kazni v času Covid-19 / Hojsevi policisti pobrali 1.374.800 evrov kazni zaradi kršitve policijske ure

Slovenija ima policijsko uro že 140 dni! Imamo rekord v Evropi in dejstvo je, da je ta ukrep namenjen zgolj “jebanju” državljanov, ker si ablast ne želi neposlušnih državljanov, ki bi odšli na ceste in odnesli to vlado kot se jim je zgodilo že prejšnjič. Včeraj je Dnevnik objavil podatek, da so Hojsevi policisti v tem času izrekli že za 1.374.800 evrov glob.

To, kar se dogaja v Sloveniji ni normalno. Že dolgo časa ne. Pa vendar smo dobili dokaz, da demokracija ni vedno najboljša rešitev, še posebej ne v primeru kot je ta, ki ga imamo sedaj. Ko so zaradi Covid-19 uvedli odloke, ki onemogočajo normalno funkcioniranje demokracije, ko so prepovedali druženja, proteste, zaprli lokale, zaprli trgovine, zaprli življenje in uvedli prepoved gibanja izven občinskih meja in uvedli policijsko uro.

Nekateri imajo to za demokracijo, drugi temu pravijo boj proti Covid-19. Če bi to držalo, potem znesek pobranih kazni za kršenje policijske ure, ki dokazano nima nobenega vpliva, ne bi bil 1.374.800 evrov.

Ampak niso samo kazni za kršenje policijske ure. Vsak dan je več primerov, ko se policija spravlja na državljane Slovenije in jim “tala” kazni. Mariborski dijaki, ki so želeli zgolj v šolo, se morajo zglasiti na sodišču. 15 letnica je dobila kazen, ker je hodila po napačni strani ceste, legitimirali so osebo, ki je prepevala na ulici …

Primerov je neskončno in vsi kažejo isto sliko – policija se lahko v teh časih mirno izživlja nad državljani, ki ne moremo storiti ničesar. Očitno si sedaj lahko dajo duška in pokažejo svoje mišice, mirno kršijo zakone, ki ščitijo tudi državljane – namreč, policist te ne sme legitimirati kar “iz lepega”, ampak mora za to imeti povod, predvsem pa mora to osebi tudi razložiti. Glede na to, da sem bil sedaj že parkrat blizu teh legitimiranj, mi je vse bolj jasno, da ne gre za nič drugega kot zgolj za to, da se znašajo nad državljani.

Taisti policisti pozabljajo, da so očitno zgolj orodje v rokah aktualne politike in ko se bodo ti ljudje zamenjali .. Kaj jim bo ostalo? Ko ne bo več Hojsa, kdo jim bo ščitil hrbet, ko kršijo predpise in zakone? Je normalno, da se policija sredi noči po Ljubljani vozi in z modrimi lučmi ustavlja vozila – z izgovorom, da preverjajo “kršenje” policijske ure?

Žalostno je vse skupaj. Žalostno, ampak očitno je to pot po kateri nas pelje desnica. In ne, ne gre več za demokracijo, ampak za avtoritarni sistem, ki ga s pridom izkorišča Janez. Po 30 letih so se mu končno uresničile sanje … In sedaj nam vrača za vseh 30 let.

 1. a protesti morajo biti po 21 uri ali zakaj vas ovira policijska ura? lahko prečkate občine, zakaj ne protestirate in odneste te tiranske nacistične vlade? aja ne lažje je po blogih pa twitterju pisati

  1. kdo govori o protestih po 21. uri? a to je bil en beden poskus spina?

   jaz bi sel tect, ko pridem domov – recimo ob 22. uri. pa ne morem, ker imamo policijsko uro. ali pa na obisk k starsem, ce se domov vrnem ob 21. uri. pa ne smem.

   jeba je, ce ne stekas, pa zelis biti pameten …

 2. Dragi mihi, če nisi opazil imamo poleg prepovedi gibanja med 21-6 ure tudi prepoved protestiranja.

  če bi čelavemu ugajalo, bi nam še dihat prepovedal.

  1. Še dobro da se naši predniki niso borili na tak način proti diktaturi, nacizmu in fašizmu kot se trenutno borijo naketeri katerih ne bomo imenovali. Čimveč uspešnih dobljenih twitter / blog bitk iz udobja naslonjača vam želim. To so ti novi revolucionarji, nič ne bi tvegali obenem pa jokajo v kakem nepravičnem svetu živijo.

   1. ej, dej mi povej kaj si ti naredil, da bi se to sranje koncalo? na dan z besedo? aja, v varnem zavetju doma si pametno komentiral? cestitke in pozdravi. joke iz on you …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja